Societat

OPINIÓ

Festa de les associacions culturals catalanes del Vallespir

Ha sigut com una fira de bestiar, que no pots fer un pas sense que facis tractes

La primera festa de les associacions culturals catalanes del Vallespir va tenir lloc a Arles el diumenge 29 de maig. Durant tot el dia, una trentena d'associacions va exposar activitats, projectes i va intercanviar informacions de tota mena.

Després de les paraules de benvinguda del president del Centre Cultural Català del Vallespir, Jean-Paul Escudero, els sardanistes d'Arles van iniciar la gran diada.

El grup Enraonem va oferir un recital de poesia del país i un tast de l'obra de teatre “Mal llamp la padrina” de Pere Guisset. “Una farsa medieval” va ser interpretada pel teatre Arlesenc i uns esquetxs atípics pel grup Fontfreda.

No van faltar les havaneres dels Mariners del Canigó, la música de mestissatge de Joan Ortiz, les danses tradicionals dels dansaires Alegria, les sardanes de Les Cireres i una cantada convivial de l'Escola de Català de Ceret, que també va oferir un taller de joc del Truc. Nou de Trinca, protagonista del renaixement del Joc de la Pilota, va fer demostracions d'aquest esport local.

El Centre Cultural Català del Vallespir, organitzador de l'acte, va exposar la revista Vallespir de la qual és editor. Altres exposicions i llibres sobre aquesta comarca, van ser presentats per Prats Endavant, Cortsaví Sempre, Focs de Sant Joan d'Arles i Reiners Patrimoni Cultural.

També van assistir a la jornada el comitè Sant Jordi i l'Escola de Català del Voló, l'Agermanament Sant Llorenç de Cerdans-Tortellà, L'Orfeó de Sant Llorenç, l'Agermanament Reiners-Maçanet de Cabrenys, sense oblidar els Angelets de Perpinyà i una representació del futur Centre Cultural Català de Conflent. Pel que fa a les associacions de l'Alt Empordà hi eren presents Padrins i Padrines de Maçanet, Via Pirene de Vilajuïga, Soca-rel d'Agullana i Òmnium Cultural de Figueres. L'animació de la diada va anar a càrrec de Ràdio Arrels que va dedicar un programa especial a la festa.

Després dels castells dels Angelets del Vallespir, una gran sardana de germanor va cloure la diada amb el desig de repetir-la ben aviat. L'èxit d'aquesta trobada transfronterera es va veure en el comentari espontani que va fer una participant de l'Empordà: “Ha sigut com una fira de bestiar, que no pots fer un pas sense que facis tractes”.

Montserrat Cailà, Centre Cultural Català del Vallespir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona