Societat

SOLIDARITAT

Banyoles Solidària farà una altra escola a El Salvador

Serà un centre per a mainada amb deficiències psíquiques de la comunitat Segundo Montes

Banyoles Solidària ha projectat un centre educatiu per a mainada amb deficiències psíquiques a la comunitat Segundo Montes de El Salvador, amb què l'ONG catalana ja fa uns anys que col·labora. La primera fase del projecte, que consisteix a aixecar l'edifici i posar-hi l'equipament indispensable, té un pressupost de cap a 90.000 euros, que es cobriran amb recursos de l'entitat i les aportacions dels ajuntaments de Banyoles i Porqueres, que estan molt implicats amb Banyoles Solidària. També s'està negociant amb la Diputació i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament perquè hi posin diners. D'altra banda, hi ha la col·laboració dels arquitectes Callís, Marés i Regazzoli. La intenció dels promotors és poder començar les obres aquest any mateix, un cop es disposi del vistiplau de l'Ajuntament de Meanguera –al qual pertany Segundo Montes– i el govern del país centreamericà.

Cap a 50 nens i nenes es beneficiaran del nou equipament. Quant als educadors que hi treballaran, hi ha la intenció de fer venir tres professionals salvadorencs a Catalunya per donar-los una formació específica. “És un dels reptes més importants que hem tingut mai a Banyoles Solidària”, va afirmar Josep Callís, responsable de les relacions de la ONG amb El Salvador.

LA XIFRA

50
nens i nens
de la comunitat Segundo Montes es beneficiaran de la iniciativa, que té un pressupost de 90.000 euros.

Prop de 20 anys de feina

Banyoles Solidària es va fundar al 1993. Disposa d'una cinquantena de socis, i regularment, de l'ajuda d'un centenar de famílies del Pla de l'Estany, d'empreses i els ajuntaments de Banyoles, Porqueres, Camós, Cornellà del Terri Fontcoberta. A grans trets, la seva feina es reparteix en projectes a Gàmbia, Nicaragua i El Salvador. En aquest últim país, l'ONG banyolina hi ha construït onze escoles de primària i algunes llars d'infants, hi ha distribuït uns microcrèdits i unes beques per a universitaris pagades per famílies del Pla de l'Estany i hi ha muntat unes brigades sanitàries per a les zones més deprimides, entre altres iniciatives. Una de les accions més rellevants va ser la compra de terrenys a la zona en què viuen els indis lenca, abans que els n'expulsessin. Per a aquesta comunitat, han aixecat una llar d'infants a partir de la qual es pretén que es recuperi la seva cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs