Societat

societat

Adequar el far de Sant Sebastià com a espai públic costa uns 400.000 euros

És el pressupost del projecte que ha redactat l'Ajuntament de Palafrugell

És una de les condicions per poder aconseguir la cessió de l'equipament

Adequar l'edifici del far de Sant Sebastià com a espai públic –amb oficina de turisme, centre d'interpretació cultural i natural, i bar– té un cost d'uns 400.000 euros, segons el projecte bàsic de reforma que han redactat els tècnics de l'Ajuntament de Palafrugell. El projecte, que ha aprovat l'Ajuntament per junta de govern, ja s'ha fet arribar a l'entitat propietària del far, l'Autoritat Portuària de Barcelona. Aquest era un dels requisits demanats per la pròpia entitat l'estiu passat per poder tramitar la sol·licitud de concessió administrativa del far. El projecte, compost de memòria i plànols, té un pressupost d'execució de 392.403 euros. La concessió prevista és per un termini de 20 anys, si bé es pot prorrogar.

L'Ajuntament té molt interès en l'edifici del far de Sant Sebastià, ja que és el punt més visitat de tot el municipi. L'Ajuntament vol destinar-lo a realitzar activitats relacionades amb el front marítim, potenciar i informar l'entorn (camins de ronda), dinamitzar el municipi des d'una òptica cultural (poblat ibèric, torre de guaita, el santuari i l'hostatgeria), especialment relacionada amb les activitats pesqueres i marineres.

Des de l'Autoritat Portuària de Barcelona ja s'ha informat que no hi ha cap problema a cedir l'edifici, sempre que la finalitat de l'Ajuntament sigui oferir serveis d'interès públic i tinguin un caràcter cultural o social.

Actualment ja hi ha dos fars al litoral gironí que compten amb centres d'interpretació. Són els fars del cap de Creus i de Tossa de Mar, que estan dedicats al parc natural del Cap de creus i als senyals lumínics de la mar Mediterrània, respectivament. En els dos casos, els centres es complementen amb un bar.

Els ajuntaments de Palamós, Roses i Port de la Selva volen mirar d'obtenir la cessió dels fars que hi ha als seus termes.

LA FRASE

El complex de Sant Sebastià és la part més visitada de tot el terme municipal
Sergi Sabrià
alcalde en funcions

LA XIFRA

392.403
euros
és la xifra a què puja el pressupost d'execució de reforma de l'edifici del far, segons el projecte bàsic.

LA DATA

1.10.1857
Inauguració
del far de Sant Sebastià, sobre Llafranc. Des de l'any 1999 funciona de manera automàtica.

El més potent de tot l'Estat

El far de Sant Sebastià, inaugurat el 1857, és el que té més projecció lumínica de l'Estat espanyol i un dels de més gran abast del món. La longitud de la làmpada del far –que es troba a 167,3 metres sobre el nivell del mar amb un esclat cada 5 segons–, és de 32 milles, però es veu a més de 50 milles. Darrere seu hi ha el del cap de Creus, el primer de la demarcació, inaugurat el 1853, i el de Tossa de Mar, el darrer a entrar en servei, el 1917. L'any 1964 es van inaugurar el de Roses i el de cala Nans, a Cadaqués. I posteriorment, el de Palamós (1865), el de les illes Medes (1868) i el de s'Arenella, al Port de la Selva (1913).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre