Societat

La contraportada

Furor gastronòmic

L'èxit de la 3a edició del Tarragona Dtapes fins i tot ha agafat desprevingut algun restaurador dels 57 negocis participants, que de vegades es veuen mig desbordats per tanta clientela

Una crep farcida de foie, esqueixada d'ànec amb ceba caramel·litzada, un cruixent de mero, milfulls de rap amb patates confitades i romesco, canapès de pizza o bé una caldereta de cigrons amb calamars. No es tracta de l'impressionant menú d'un convit, sinó que aquestes són algunes de les elaboracions responsables, en el bon sentit, de les aglomeracions que des del 29 d'abril es formen als 57 establiments de Tarragona, Vila-seca i Torredembarra que participen en la tercera edició del Tarragona Dtapes: una iniciativa que un any més ha aconseguit convertir aquests negocis en una espècie de locals de peregrinació, amb parada obligatòria. Amb el Tapòdrom a la mà com a brúixola, el ritual que suposa moure's acompanyat d'establiment en establiment per degustar les seves propostes per dos euros i mig, amb una beguda inclosa, fins i tot va agafar desprevingut el primer cap de setmana algun restaurador, que va confessar haver-se vist superat per l'èxit. I és que aquesta activitat atrau autèntics devots, alguns dels quals no dubten a plasmar la valoració de la seva experiència dels tastos que els han causat sensació en la pàgina web www.detapes.com/2011. Múltiples missatges positius que, això sí, també es van intercalant amb d'altres amb un punt més àcid sobre creacions gastronòmiques que no els han acabat de convèncer o bé crítiques que acaparen el lent avanç de les cues que es formen davant de diversos bars i restaurants on els propietaris són conscients que encara han de polir la infraestructura. Entre les primeres opinions, els clients no tan sols atribueixen una bona nota al gust dels plats, sinó que no els passa desapercebuda la seva presentació, el vi que se'ls ofereix, l'amabilitat dels responsables i, fins i tot, d'altres participants fan una reflexió general del Dtapes, en què argumenten que la iniciativa és seductora perquè hi ha una àmplia oferta per a tots els paladars i que els impulsors han assolit un bon binomi entre la tradició culinària de casa nostra i l'experimentació als fogons.

Darrere del Dtapes hi ha la Cambra de Comerç de Tarragona i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona. També a internet, els organitzadors han reservat un espai per a les estadístiques en què torna a ser essencial la veu dels ciutadans, que poden votar diverses categories per obsequiar l'esforç dels restauradors. El primer reconeixement és per a la millor tapa, en què es té en compte la presentació, l'elaboració, el sabor, la textura i el grau d'innovació. A aquesta medalla la precedeixen vuit categories. Aquestes són la tapa més nostra, en què es premia la que està millor elaborada amb productes autòctons; el lloc on se serveix amb més rapidesa; l'establiment amb un servei més simpàtic, agradable i acollidor; la que destaca perquè és chic; la beguda número 1, així com la tapa Estrella Damm, en què es tria la que millor marida amb cervesa. I, finalment, hi ha dos pòdiums totalment nocturns que es focalitzen en el gintònic i en els còctels. Tots aquests exàmens es podran fer fins al dia 15, quan les terrasses continuaran plenes de gent esperant la tapa i la seva copa, buscant originalitat, simpatia, contrastos, combinats poc vistos, nous sentits, sofisticació i disseny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.