Societat

Fornells de la Selva

Fira a tot vapor

La XIII Fira de Locomoció i Artesania va omplir el cap de setmana a la localitat de Fornells de la Selva

Una de les atraccions estel·lars van ser, com cada any, les passejades amb els trenets de vapor

No sé si el nom fa la cosa, però la Fira de Locomoció i Artesania de Fornells de la Selva té sense cap dubte locomoció i artesania, però també un grapat de coses més. Es podria anomenar Fira de Locomoció, Artesania, Intercanvi, Còctels, Titelles, Exposicions, Tallers i Circ. I no diríem cap mentida. I si el nom és llarg, sempre ens podríem empescar unes sigles ben boniques. Ahir el temps acompanyava, i una bona colla de gent, en comptes de anar a la platja, va passejar per Fornells.

Anem per parts: el nom de la fira no enganya ningú, la locomoció hi és ben present. Tan bon punt s'hi entra, en una banda de la carretera els 4 x 4 feien una exhibició per un circuit de sots i fang, mentre la gent se'ls mirava des de la tanca, segurament esperant veure qui es quedava clavat. A l'altra banda del carrer, cotxes antics per triar i remenar (amb permís dels amos). La locomoció continuava amb una de les grans atraccions de la fira: els trens petits de vapor viu, que portaven a passeig qui volgués pujar-hi (sobretot nens) en un circuit molt generós. I per complementar, la mainada podia posar a prova les seves habilitats conduint uns minicotxes per un circuit en què havien de respectar els senyals de trànsit. I com que molts nanos no els van respectar –el desconeixement dels senyals no els eximeix del seu compliment–, van ser multats degudament, com a preparació per a quan condueixin cotxes de veritat. Prop de la parada del circuit de seguretat vial hi havia un estand de còctels caribenys, amb mojitos entre altres especialitats. No qüestionarem la ubicació de la parada, en tot cas, cal prendre el mojito després d'agafar el cotxe.

Per acabar, una volta per les parades d'artesania, i una visita a les parades d'intercanvi, passant, és clar, pel nombrós grup de dones que fan puntes al coixí, que són incombustibles i podem assegurar que no es perden mai ni una sola fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ENSENYAMENT

L’escola Valldaura de Manresa es manifesta contra els barracons

Manresa
medi ambient

Sumen 22 parcel·les al projecte d’horts urbans de Reus

REUS
PATRIMONI

El Bisbat de Tortosa reitera la seva voluntat de mantenir oberts els Reials Col·legis

Tortosa

Volen que una plaça de la ciutat dugui el nom del Dia de la Llengua de Signes Catalana

girona
medi ambient

Els tres centres educatius de Malgrat de Mar redueixen el consum energètic

Malgrat de Mar
alemanya

Les inundacions a Alemanya causen almenys quatre morts

barcelona
societat

Tret de sortida a la temporada de bany a l’Estany de Banyoles

banyoles

Valoració positiva de les primeres setmanes del porta a porta

girona
SERVEIS

Restablerta la circulació de trens de l'R1 i l'RG1 entre Mataró i Arenys de Mar

Mataró