La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica celebra demà l'acte central

Avui s'ha programat una projecció sobre Monsanto, a la plaça de l'Oli

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica ha programat aquest vespre una projecció, a la plaça de l'Oli (21.00 h), sobre la transnacional Monsanto, líder en llavors de cultiu transgènic i plaguicides. L'organització obsequiarà els assistents amb un planter de blat de moro ecològic.

L'organització de les activitats de sensibilització sobre les formes alternatives de consum i d'estalvi té diversos nivells. A Valls, a l'empara de l'organització nacional, l'han organitzat la regidoria de Benestar Social, el centre cívic La Fusta, Som lo que Sembrem, l'associació Porta Oberta i l'associació de lleure Espurna. També hi han col·laborat la regidoria de Barri Antic, l'associació de veïns del Barri Antic i la Federació d'Associacions de Veïns de Valls.

Les activitats de difusió es van iniciar dilluns amb una conferència del centre de cooperació al desenvolupament URV Solidària. Els responsables del centre es van reunir amb representants d'entitats i associacions de Valls amb l'objectiu de trobar nexes i compartir recursos per millorar la resposta de les entitats que treballen en l'àmbit social i solidari. Per dur a terme l'activitat, tretze entitats de Valls que treballen en l'àmbit de la cooperació van participar activament.

Conferència

Arcadi Oliveras, president de Justícia i Pau, va pronunciar dimecres la conferència central de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Oliveras, amb més de vint anys de militància per a la promoció dels drets humans i la pau, va fer una radiografia del món actual, immers en la globalització. Oliveras va fer entendre, amb els exemples que va aportar, que cal tenir coneixement d'aquesta realitat i actuar en conseqüència, des de tots els àmbits: institucional, personal i col·lectiu.

El president de Justícia i Pau va aportar dades sobre els problemes que generen les patents de les grans empreses farmacèutiques i va dir que cada dia es moren de fam al món quaranta mil persones, com un estadi de futbol, va referenciar.

Les institucions i els organismes internacionals no han donat resposta a la tragèdia, a la qual van negar l'aportació de 50.000 milions de dòlars a l'any per eradicar-la. Contràriament, han aportat 2 bilions de dòlars per afrontar la crisi financera. Oliveras, després d'aportar dades, va exposar que cal tenir informació sobre el consum responsable de productes de consum i financers, on els interessos de multinacionals de consum petrolieres i financeres dominen la situació, i va convidar els assistents a practicar aquest consum responsable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA