Societat

TERRASSA

El xef Artur Martínez estén la cuina de proximitat amb L'Obac

PERSONALITAT PRÒPIA El cuiner terrassenc, que té una estrella Michelin, obre un nou restaurant de gastronomia franca i saludable L'entorn L'establiment està situat a l'hotel La Mola, a l'entorn del parc natural de Sant Llorenç

El xef terrassenc Artur Martínez, que fa poc va obtenir una estrella Michelin pel seu restaurant El Capritx, ha obert L'Obac, situat a l'hotel La Mola. “Oferim una cuina saludable, franca i de temporada”, va explicar Martínez ahir durant la inauguració de l'establiment.

El restaurant L'Obac comparteix els principis de la identitat gastronòmica que ha forjat El Capritx, és a dir, una cuina elaborada amb productes de proximitat, ecològics i sostenibles, procedents de productors singulars propers al restaurant i petits productors. El nou establiment manté la qualitat d'una gastronomia compromesa amb el territori i innovadora. “L'objectiu és diferent perquè pretenem oferir un molt bon producte perquè el client surti satisfet”, va assegurar el xef, que vol defugir els excessos mantenint una personalitat pròpia.

La carta és moderadament creativa, d'inspiració natural i lleugera. Com a aperitius es pot trobar una espatlla ibèrica de gla reserva i pa de vidre o grans anxoves de l'Escala en oli d'oliva verge extra. Dels primers plats destaquen els cigrons vallesans amb botifarra terregada, nyàmeres i rovellons, i la terrina de verdures i carn d'olla amb vinagreta de pinyons i tòfona, entre d'altres. Pel que fa als segons, es pot trobar un rap rostit amb confitura de ceba i mongetes del ganxet de Castellar del Vallès o una botifarra ecològica del Berguedà amb gambes i allioli de mel d'Ullastrell. Pel que fa a les postres, la gastronomia local és present amb el Cardinal de Terrassa amb xocolata calenta o el mosaic de pera de Puigcerdà i gelat d'hibisc. També ofereix un menú de degustació.

La seva capacitat és d'uns trenta clients i disposa de dos salons privats de vuit i setze persones. Els preus dels plats oscil·len entre els 8,85 euros i els 18 euros. El menú de degustació costa 35 euros.

El cuiner terrassenc, un dels impulsors del col·lectiu Cuina Vallès i capdavanter de l'slow food, també s'encarrega de la proposta gastronòmica del Sófora Gastrobar, un espai més informal on es pot degustar una selecció de tapes elaborada amb productes artesanals al bar interior o a la terrassa jardí, on també es faran barbacoes i arrossos els caps de setmana.

Abans de l'estrella

Els clients d'aquesta oferta gastronòmica poden ser tant els sibarites com els directius que es reuneixen a l'hotel La Mola, que disposa d'un centre d'alt rendiment executiu. La col·laboració de l'hotel amb el xef terrassenc va començar abans de rebre l'estrella Michelin. El van triar perquè era el cuiner idoni per completar un complex dissenyat per integrar-se en l'entorn del parc natural de Sant Llorenç del Munt.

Artur Martínez va ser el cuiner jove de Catalunya el 1999 i finalista del premi Cuiner de l'Any el 2009. Nou anys després de transformar una casa familiar en El Capritx va aconseguir una estrella de la guia francesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona