MARC SENDRA

CANTANT I GUITARRISTA DEL GRUP MUSICAL VITRUVI

«El públic encara ens està descobrint»

Un pop-rock molt fresc, d'arrel britànica, i cantat en català. Aquest és l'estil del grup musical Vitruvi, que va néixer a principis del 2005 i que, només tres anys després, ja va treure el seu primer disc, Sorolls. Els seus components són de Rasquera i també de Ginestar (Ribera d'Ebre), com és el cas del cantant i guitarrista de la banda, Marc Sendra.

El vostre ascens ha estat espectacular.
– «Bé, tenint en compte que les coses avui en dia van molt ràpid, ens fa la sensació que la nostra trajectòria no ho ha estat tant, tot i que no ens podem queixar. A principis del 2006 vam gravar la primera maqueta. La vam presentar a concursos i va tenir molt bona acceptació. D'allà on en vam treure més bons fruits va ser del Sona 9, on ens van atorgar el premi Joventut. A més, una de les fases del festival va ser enregistrar un single, que va ser una mica la nostra porta de sortida, ja que Icat FM de seguida el va punxar. I, el pas següent, va ser el nostre primer disc.»
– Costa gaire anar sortint als mitjans?
– «De tot això se n'encarrega la nostra discogràfica. Tenim la sort d'estar a la més potent que hi ha a Catalunya, ja que té grups de la talla de Lax'n'Busto, Whiskyn's o Gossos. Tenen una xarxa de connexió molt gran. Nosaltres, va ser treure el disc, i començar a sonar als 40 Principals, a Icat FM, a Cadena Cien...»
Després d'aquest èxit, estan preparant el segon disc?
«Ja hi ha hagut contactes amb la discogràfica. Si tot va bé, sortirà el gener del 2010, i hi haurà unes 12 o 13 cançons.»
– Què hi trobarà el públic?
– «En la primera maqueta, les cançons sonaven a un pop èpic, una mica fosc, emotiu, i amb molta profunditat. Amb el segon disc, hem anat traient de dins altres discursos, i hem evolucionat cap a un so molt Beatles. Amb això, no vull que es pensin que serà un so antic. Tinc l'esperança que farem a parlar una mica.»
Quin és el perfil del seu públic?
– «
D'alguna manera, encara estem en procés que el nostre públic ens acabi de descobrir, sobretot perquè ara només tenim un disc. Estem a l'expectativa de veure si acabem de fer l'estirada. Però bé, penso que el prototip té entre 20 i 40 anys, li agrada la música pop, la música independent, i és una mica melòman.»
– Sempre canten en català?
– «En el disc, totes les cançons són en català. Als concerts, fem alguna versió. Ara, en el repertori, en tenim de Coldplay, una de REM i una de David Bowie. Els meus referents, com els de la majoria del grup, els hem trobat al panorama anglosaxó.»
– I en el panorama català?
– «Sí, tot i que són referents bastant recents. Des de fa uns cinc anys, molts dels grups que abans cantaven en anglès, ara ho fan en català o castellà. M'agraden Sidoni, Lory Meyers, Mixima, o Mazoni. Abans, no n'era consumidor, i ara espero que surti el següent disc. Això denota que hi ha una mena de revolució musical, tot i que no és tant com el boom del rock català dels noranta.»
Què explicaria aquesta diferència?
«La situació no es pot comparar. Avui, hi ha pel mig internet i l'oferta s'ha diversificat molt. Tot i això, estem en un gran moment pel que fa a la música en català.»
Fan gaires concerts a l'Ebre?
«Fins ara, era la nostra assignatura pendent. Havíem tocat al Senglar Rock, al Mercat de Música Viva de Vic, a l'Afònica de Banyoles, al Festival Acústica de Figueres, a Girona, a les festes de la Mercè. En canvi, fins al 2008, no ho havíem fet a Ginestar.»
Com és?
«Això una mica va venir provocat perquè cap dels cinc membres del grup viu entre setmana ni a Ginestar ni a Rasquera. No fem vida social allí, i és una mica difícil fer pinya. Ara, això, a poc a poc s'ha arreglat, i ens han anat descobrint.»
Han tocat fora de Catalunya?
«Com a Vitruvi, no. Ja ens agradaria. A veure què ens prepara el futur!»
Tenen l'agenda gaire plena per l'estiu?
«Els propers concerts són a les Terres de l'Ebre, i això ens fa una il·lusió enorme. El dia 13 de juny toquem a Batea; el 21 de juny, a Tortosa; el 4 de juliol, a Móra d'Ebre; el 9 de juliol, a Roquetes; i el 25 de juliol, a la Torre de l'Espanyol.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.