Algunes peces del museu militar de Montjuïc ja s'han traslladat a la base de Sant Climent Sescebes

En les darreres setmanes, el Ministeri de Defensa ha començat a traslladar algunes peces d'artilleria del museu militar del castell de Montjuïc de Barcelona –que es tancarà a finals de mes– a la base de Sant Climent Sescebes, com a pas previ a la seva destinació final: el museu que es farà al castell de Sant Ferran de Figueres. De moment, però, encara no se sap quin fons s'exhibirà a la ciutat empordanesa, ja que en les darreres setmanes l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mares, que són alguns dels principals propietaris de les col·leccions que hi ha a Montjuïc, han mantingut converses amb el Ministeri de Defensa perquè aquestes peces es quedin a Barcelona. Per tant, és probable que a Figueres no s'exhibeixin armes i símbols propietat del Ministeri de Defensa, la qual cosa no ha agradat ni a l'Ajuntament figuerenc ni a la Generalitat, que formen part del consorci del castell de Sant Ferran.

Per la seva part, el Ministeri de Defensa té la voluntat de posar a licitació, aquest estiu, el projecte per reformar l'espai on anirà el museu militar, que és l'edifici del Governador de la plaça d'Armes, i la redacció del projecte museístic, segons va explicar ahir l'alcalde de Figueres, Santi Vila, després de rebre el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias. Precisament, Trias, en una roda de premsa, va parlar de l'oposició del seu grup a la presència predominant del Ministeri de Defensa en el consorci del castell de Montjuïc, un fet que a Figueres passa, ja que els representants de l'Estat espanyol tenen els principals càrrecs executius del consorci.

EL PERSONATGE

SANTI VILA
ALCALDE DE FIGUERES
«Defensa vol posar a licitació, a l'estiu, el projecte arquitectònic i el museístic del museu militar»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.