Societat

La contra

Peons que apaguen focs

El pla d'ocupació per Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta permet que peons forestals puguin aprendre com minimitzar el perill en els incendis al boscatge

La formació possibilita l'aprenentatge i adquirir conceptes per afrontar nous reptes a nivell professional. Aquest és un dels objectius dels plans d'ocupació –dins del projecte Impuls– amb entitats locals fomentats per la Generalitat a diversos municipis del territori. Aquests cursos estan adreçats especialment a les persones en atur, dones i persones amb risc d'exclusió social. En aquest sentit, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta han unit esforços per tal de formar una vintena de peons en tasques forestals per tal que, entre d'altres, puguin assolir la categoria professional de motosserrista i obtenir-ne el carnet professional. Fins aquí tot normal. Ara bé, en aquest cas concret, s'ha aprofitat per potenciar la formació dels peons en relació a la normativa de prevenció i extinció d'incendis.

Aquest apartat, es va culminar ahir al matí amb un simulacre pràctic d'incendi forestal, que va comptar amb l'ajuda i les instruccions dels Bombers de la Generalitat. El lloc triat va ser una zona boscosa de la urbanització de Castellà d'Índies, al terme municipal de Sant Cebrià de Vallalta, on els vint peons forestals van poder copsar de primera mà com s'han d'afrontar les tasques d'extinció d'un incendi. El repte estava servit en safata i els alumnes van valorar positivament l'aprenentatge davant del foc.

“Aquesta formació m'ha semblat molt interessant i serà molt útil a l'hora de buscar feina” va explicar Carles Illa, que antigament havia treballat en el sector de la construcció però que ja tenia experiència en tasques forestals. “Quan s'acabi el curs tiraré currículums, ja que a banda d'afrontar un incendi també m'han ensenyat a netejar rieres per poder prevenir el foc”, comentava il·lusionat David Carmona, un altre dels peons. Per la seva banda, Jaume Borrell (CiU) i Núria Sans (CiU), els alcaldes de Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta, respectivament, van valorar positivament l'experiència i van destacar la tasca feta gràcies als plans d'ocupació per poder netejar els boscos malmesos encara per les nevades de l'any passat.

Aquest simulacre s'emmarca en la Setmana de la Seguretat Local de Sant Cebrià de Vallalta, que tindrà el seu plat fort diumenge amb la trobada de vehicles d'emergències. En aquest acte els Bombers de la Generalitat hi col·laboraran amb l'exposició del Centre Mèdic Avançat del Grup d'Emergències Mèdiques dels Bombers i d'un camió BRP (bomba rural pesada) del parc de bombers d'Arenys de Mar. La trobada de vehicles d'emergències estarà adreçada aquest any especialment als equips d'urgències sanitàries i hospitals de campanya. La Setmana es completarà amb xerrades i un seminari de defensa personal adreçat, entre d'altres, a policies i Mossos d'Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.