Societat

Un puzle de cinc dies

La despesa en lleure oscil·la entre els 260 euros d'una esquiada de tres dies, fins als 35 per passar quatre hores en un casal

Consistoris, com els de Lleida o Barcelona, adopten decisions per afavorir la conciliació familiar i laboral

Alguns centres modifiquen al mínim horaris i serveis per no perjudicar els pares

Aquest nou període de vacances, que no està associat a cap festivitat institucionalitzada (estiu) ni religiosa (Nadal, Setmana Santa), allunya –almenys durant un curs– el calendari escolar català de la tradició mediterrània. Però, més enllà d'aquestes consideracions teòriques, el que és clar és que les famílies viuen l'anomenada setmana blanca com un maldecap, resolt de diferents maneres segons l'oferta d'activitats a l'abast i l'estat de salut del compte bancari.

Tres dies d'esquiada

L'escola Castanyer de Sant Joan Les Fonts (Garrotxa) és un dels vuit centres que han deixat les activitats de la nova setmana de vacances en mans de l'empresa Girolleure. Això sí, és l'única que ha optat per oferir, a més d'un casal al mateix centre, una sortida de tres dies a la neu, per un preu de 260 euros, a què únicament s'han apuntat 17 alumnes. “Els pares diuen que no poden assumir el cost d'aquestes activitats organitzades des de l'AMPA [associació de mares i pares d'alumnes]”, explica la directora del centre, Pilar Cañada. Des de Girolleure, Montse Sòria detalla que als casals s'ofereixen tallers similars als de l'estiu i alguns més temàtics, com el dedicat al Carnestoltes. Igual que a l'esquiada, són una minoria d'alumnes els que s'han apuntat a aquestes activitats, que tenen un preu entre els 35 i els 80 euros, segons l'horari, i que inclouen dinar. Segons Sòria, si a cada escola hi ha uns 400 alumnes, “aquesta setmana estaran al nostre càrrec uns 30 o 40 nens, perquè la majoria de famílies ha optat per recórrer als avis”.

Trasllat a un nou edifici

A Tiana (Maresme), l'escola Lola Anglada viu aquesta setmana blanca enmig d'un trasllat al nou edifici que acollirà el centre escolar. En aquests dies previs, pares i mestres s'han dedicat a embalar tot el material escolar. Durant aquesta setmana serà el torn de l'empresa de mudances i, a partir del dia 7, famílies i docents tornaran a la tasca de desembalar. Tot i aquest enrenou, els infants apuntats gaudeixen aquests dies d'un esplai a la ja antiga escola.

Cucablanca, l'opció de Lleida

La Fira de Lleida obre avui dilluns el saló Cucablanca, un parc de jocs i esports per als escolars amb una vintena d'activitats diferents i que és una versió del Cucalòcum que se celebra cada any per les festes de Nadal. El saló obre fins dijous en horaris de matí i tarda i el divendres només fins al migdia. L'entrada infantil costa tres euros i la d'adult, dos. El cap de setmana del 4 al 6 de març se celebraran les fires Petitàlia, de serveis i equipaments per als infants, i Mascota'm, un certamen sobre animals de companyia. La iniciativa se suma a altres activitats organitzades per entitats públiques i privades de Lleida per atendre els escolars durant aquest nou període de vacances.

Festiu a Barcelona

El 7 de març, dia en què comença el segon torn de les noves vacances d'hivern, serà festiu a Barcelona ciutat i alguns municipis del Baix Llobregat. L'Ajuntament de Barcelona ha decidit declarar aquest dia festiu per facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar, segons la regidora de Benestar i Cohesió Territorial, Imma Moraleda. Paral·lelament a la convocatòria d'ajuts de la Generalitat, que es van reduir fins a 240.000 euros (dels 870.000 fixats inicialment), el consistori barceloní ha becat 1.168 famílies amb 400.000 euros.

A classe, però sense llibres

L'escola Magòria de Barcelona seguirà funcionant de manera habitual del 7 a l'11 de març, amb els mateixos horaris i oferint el servei de menjador i acolliment. No obstant això, els professors no faran classe lectiva i oferiran als alumnes que s'han quedat sense vacances activitats més lúdiques, per 50 euros extra en la quota anual.

3
euros
és el màxim de subvenció que reben els infants que s'han beneficiat de les ajudes del Departament d'Ensenyament, que va retallar la partida fixada inicialment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala
societat

Punts lila i una línia de bus nocturn gratuït a la festa major

Lleida
salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà