Societat

La contra

Ascensors que no funcionen

Tres elevadors públics situats al peu de l'N-II entre Cabrera de Mar i Vilassar de Mar i a menys d'un quilòmetre de distància no han pogut entrar en servei per diversos motius

Al peu de l'N-II, a cavall dels
termes municipals de Cabrera de Mar i Vilassar de Mar, hi ha tres ascensors públics que no funcionen. A més, es dóna la coincidència que els tres elevadors estan situats a una distància
de menys d'un quilòmetre. Tot i aquestes similituds, el cert és que cadascun té
una història al darrere “més o menys” curiosa.

El primer es troba just davant del baixador de la Renfe de Cabrera de Mar-Vilassar de Mar. Aquest potser és el cas més peculiar perquè la seva aparició està envoltada d'una aura misteriosa. I és que, segons algunes fonts, aquest ascensor en qüestió fa uns deu anys que està instal·lat però mai no va arribar a entrar en funcionament. Les mateixes fonts apunten, a tall de llegenda urbana, que un veí de l'entorn el sabotejava reiteradament perquè fos inservible. Ara, però, Adif l'està substituint per un de nou, dins les obres de remodelació del baixador per adequar-lo per a persones amb alguna disminució física. La sorpresa, però, arriba quan Adif confirma que aquest elevador mai no va entrar en servei però que no sap qui el va instal·lar ni quan. Això sí, l'empresa assegura que el seu substitut –que en aquests moments s'està instal·lant on hi havia el seu predecessor– està previst que entri en funcionament a la primavera, sempre que no es compleixi la llegenda urbana del veí “malvat” que el saboteja.

A pocs metres de distància, seguint al peu de l'N-II però ara ja al terme municipal de Vilassar de Mar, s'hi troba el segon cas d'ascensor instal·lat sense funcionar. Concretament aquest segon giny és just davant el Museu Monjo, i ha de servir per connectar aquest indret amb el passeig marítim i salvar així la barrera que suposa l'N-II. L'elevador, muntat des de fa mig any, encara no ha pogut començar a funcionar a causa de problemes diversos. Aquests contratemps, a més, han encarit la infraestructura, de manera que al final costarà el doble del que s'havia previst inicialment, ja que es passarà dels 150.000 euros als 300.000 finals. Tot i això, l'Ajuntament assegura que “en breu” es podrà disposar del giny.

El tercer ascensor, també amb l'N-II com a referència, és just davant l'estació de tren de Vilassar de Mar. Aquest elevador, a càrrec del Ministeri de Medi Ambient, estava previst que entrés en funcionament a l'agost, però el cert és que en el dia d'avui encara no ha entrat en servei. En aquest cas, tot i no ser competència seva, l'Ajuntament de Vilassar de Mar es mostra confiat que en les properes setmanes ja se'n pugui disposar.

Fets com aquest demostren que una cosa és instal·lar un ascensor i l'altra fer-lo funcionar, però resulta si més no curiós que aquests tres exemples estiguin situats gairebé allà mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Tret de sortida a la temporada de bany a l’Estany de Banyoles

banyoles

Valoració positiva de les primeres setmanes del porta a porta

girona
SERVEIS

Tall de l’R1 i l’RG1 entre Mataró i Arenys de Mar per l’atropellament d’una persona

Mataró
SERVEIS

Un centenar de places per als temporers a la Fira de Lleida

Lleida
societat

Mèxic, amb Sheinbaum, s’uneix a la vintena de països governats per una dona

barcelona
girona

Eliminen definitivament l'aparcament de la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
Salut

Can Ruti fa seguiment de pacients complexos a través de rellotges intel·ligents

Badalona
INFRAeSTRUCTURES

Construiran un pas inferior i renovaran la via dels FGC a Térmens

Térmens

Tres dies d’humor en català al primer festival Riures

calonge / sant antoni