L'Ampolla reparteix més de 2.500 quilos d'ostres

Unes 3.000 persones participen en la XIX Diada de l'Ostra

El sol intermitent i algunes gotes de pluja no van impedir que unes tres mil persones –xifra que supera l'assistència de l'edició anterior– acudissin al port pesquer de l'Ampolla a degustar l'ostra del Delta. Tot i que el barret de palla que van rebre els participants de la dinovena diada no els va ser imprescindible, ja que a diferència d'altres anys el sol no va ser protagonista, tots van degustar amb ganes un dels productes estrella del Delta: l'ostra. Se n'havien preparat més de 2.500 quilos, amb una mica de llimona i una copa de cava per cada ració, que es van repartir entre la una i les dues del migdia. No obstant això, ja a partir de les dotze els assistents van gaudir d'una mostra de les diferents formes de cuinar les ostres del Delta i d'una demostració del procediment per obrir-les.

La diada va reunir visitants d'arreu de Catalunya. Tal com va explicar Carme Aixa, veïna de l'Ampolla: «És una festa molt animada i atreu molta gent de fora del poble: per això hi vinc cada any». Hi va haver música en viu i un sorteig entre tots els assistents del seu pes en ostres. L'alcalde del municipi, Francesc Sancho, va agrair als assistents la seua «presència i fidelitat», pel fet d'acudir any rere any a la cita gastronòmica. «És una diada per compartir un producte de primera categoria de les nostres terres, i donar així el tret de sortida a la temporada turística», va comentar Francesc Sancho. L'alcalde va valorar la diada molt positivament, ja que va assegurar que ja ha assolit «un èxit consolidat».

Jornades de gastronomia

La diada d'ahir va servir també per iniciar les jornades gastronòmiques que, fins al 24 de maig, es viuran als restaurants de l'Ampolla. El catorze establiments que participen en les jornades oferiran, durant aquest dies, menús especials de qualitat contrastada i que tindran l'ostra com a protagonista, a uns preus molt assequibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona