Societat

meteorologia

Prades registra -9ºC en la nit més freda de l'hivern

Glaçades en diverses poblacions de la costa de la demarcació de Tarragona

La demarcació de Tarragona va viure durant la nit del 25 al 26 de desembre les temperatures més baixes d'aquest hivern. El fred va fer que els termòmetres marquessin registres negatius en diversos municipis del Camp i l'Ebre, entre els quals Prades es va emportar el rècord absolut, arribant als 9 graus sota zero. El van seguir de prop els Ports, amb -7,2; Margalef, amb -7,6, i Santa Coloma de Queralt, amb -6. D'altra banda, també van ser destacables els -4,1 graus a Constantí; els -4 a Blancafort; els -4,5 a Horta de Sant Joan, així com els -5,7 a Ulldemolins. Algunes d'aquestes poblacions, com ara Prades, ja estan acostumades a tenir els registres mínims de la demarcació durant aquesta època de l'any, mentre que en altres que no estan tan avesades a aquest clima, com la capital tarragonina, el termòmetre també hi va marcar -2,2º. Curiosament, a més, en altres punts de la costa hi va glaçar i hi va fer més fred que en zones de l'interior: per exemple, mentre que al Montmell es va arribar als -0,9º, a Cunit la temperatura encara era més freda, ja que es va situar als -3,4º. Les previsions per als pròxims dies, en canvi, són que les temperatures tindran una clara tendència a l'alça a tot el país i que l'estat del cel estarà marcat per l'arribada de bandes de núvols alts i mitjans. Els núvols es faran més abundants i compactes dijous, a causa de l'arribada d'un sistema frontal que podrà deixar precipitacions febles i generals.

A finals de la setmana passada, a part del fred, el vent també va ser el protagonista. Des de dijous i fins ahir, Protecció Civil va mantenir activada la fase d'alerta del pla Procicat per les fortes ratxes, que van superar els 126 km/h al Baix Ebre, el Montsià i el Baix Camp. Divendres, els Bombers de la Generalitat van rebre una quarantena d'avisos relacionats amb el vent, que va causar algunes destrosses al mobiliari urbà i va fer caure diversos enllumenats de Nadal. Una altra de les afectacions va ser que, el dia 24, hi van haver restriccions en la velocitat dels trens i als dos extrems de Catalunya alguns combois van anar més a poc a poc des de primera hora del matí. Entre aquests trens, n'hi va haver quatre de mitja distància de la línia Oropesa-l'Ametlla de Mar, que van acumular retards d'entre 10 i 20 minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona