Societat

SAFAREIG

Tots els participants en la Jornada del Peix de Girona 2010, Aprenent dels pescadors, ahir al Centre d'Interpretació del Peix Maram, a l'Escala, van rebre una bossa amb un detall. La bossa contenia una guia per al consum de peix i marisc, un petit receptari, un opuscle sobre l'Escala, un davantal i un guant de cuina. A cada seient d'aquell acte celebrat a cals pescadors de l'Escala hi havia un paquetet amb anxoves. Tan natural com que aquestes anxoves que van donar a l'Escala eren del Port de la Selva.

Els cuiners Joan Roca i Ferran Adrià, padrins del peix fresc de la costa gironina, ja fa dos dies que passen fred en actes públics. Com que la Jornada del Peix de Girona 2010, Aprenent dels pescadors, va concentrar uns dos-cents participants, la seu del Centre d'Interpretació del Peix va quedar petita i l'acte es va traslladar al costat, al pòsit. Hi feia una fred que pelava, per conservar el peix. Una fred tan o més extrema que la de dimarts a l'Aula Magna de la Universitat de Girona, en l'acte d'investidura de Joan Roca com a doctor honoris causa. En aquell acte hi van ser presents Ferran Adrià i uns quants cuiners i convidats que el 14 de desembre també van ser a l'església de Sant Domènec.

Ferran Adrià va acaparar l'atenció de l'acte del Port de la Clota de l'Escala, fins al punt que, al voltant seu, es van fer cues de gent que s'hi volia fotografiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

El TSJC confirma 23 anys de presó per un home que va matar la dona al Prat de Llobregat

Barcelona
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona