Societat

Consum

Enganys a través d'internet

Un pit a canvi de 70 SMS

Un menor es gasta 1.000 euros en missatges de mòbil enganyat per noies que li oferien xous eròtics en un xat

L'amenaçaven de publicar les converses si deixava de pagar

L'adolescent va enviar700 missatges de mòbil als números curts que tenien les dones

“Consigue ya el móbil, que estoy caxonda”. “Me masturvo, me kito todoo, asta la tanga, me vez el xoxox, lo k desees, amor”. Aquestes són dues de les frases de les més de cinquanta pàgines de converses que el pare d'un menor de Sant Vicenç de Montalt (Maresme) ha presentat davant dels Mossos d'Esquadra, després que la companyia telefònica l'avisés que un dels mòbils de la família havia superat els 900 euros en missatges de text el mes de setembre. El telèfon, que era de la seva dona, havia estat utilitzat durant aquelles setmanes pel seu fill, de 14 anys, que aprofitava les estones en què la seva mare no era a casa per enviar missatges de text a dones que li oferien sexe i xous eròtics a través de la càmera web a canvi de missatges SMS. Però l'enganyaven. Durant aquell mes en va enviar set-cents i les dones sempre li deixen el mateix: “Sigue enviando asi mismo vale, y te hago el show completo”.

Durant el mes de setembre el menor va entrar en contacte amb diverses noies a través del Messenger, un xat força utilitzat per la gent jove per conèixer gent de la mateixa franja d'edat. Les dones, tot apunta que d'origen sud-americà, es presentaven fent-se passar per joves adolescents i, tot seguit, preguntaven al menor què estava fent. Quan ell tornava la pregunta, la resposta era força explícita: “Pos aka aciendo mi show sexual x 2 euros, (...), cada sms 20 cnt, llega a los dos euros i empezamos vale”. “Diez mensajes y haces el show?” pregunta el menor. “Si amor, lo más barato que hay”, asseguraven les dones en el xat. Evidentment, però, tot era mentida. Quan el menor enviava deu missatges, les dones n'hi exigien deu, vint o trenta més, i després tallaven la connexió al Messenger. Quan es tornaven a connectar n'hi demanaven “trenta o quaranta més”, explica el pare del menor. Per acabar d'enganyar l'adolescent, les noies asseguraven que els missatges de text eren gratuïts; “ei estos sms son sin costo, amor”. “Bueno ya staa”, diu el noi. “Falta 1 sms” respon una de les dones en el Messenger.

El menor va arribar a enviar centenars de missatges, però després la dona sempre perdia la connexió. En alguna ocasió, el noi va sospitar que es tractava d'una estafa i va amenaçar de deixar la conversa. Llavors, les noies l'amenaçaven de publicar en xarxes socials tota la conversa –evidentment pujada de to– o imatges seves extretes de la càmera a Yotube. “Si te vas envio la conversación i lo k e grabado a todos tus amigos”. “Kieres k todos tus amigos se rian de ti cuando vean k me pides show sexual!”, diu una tal Adriana.

Els Mossos d'Esquadra han traslladat el cas als jutjats. El pare, per la seva banda, ha informat dels fets a les companyies de micropagaments propietàries dels telèfons utilitzats per les dones –es dediquen a vendre números curts a companyies perquè puguin obtenir beneficis a través de missatges SMS– perquè “expliquin” al jutge a qui els van vendre. El pare, que prefereix mantenir l' anonimat, espera que els tribunals de justícia li donin la raó, però sobretot té un objectiu. “Vull explicar el meu cas per evitar que passi en una altra família”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA