Societat

El jutge ordena exhumar els dos cadàvers que el zelador va confessar haver mort el 2009

La interlocutòria també demana que es faci un examen psicològic i psiquiàtric a Joan Vila

El jutjat està a l'espera de conèixer els resultats de les autòpsies de les vuit exhumacions de la setmana passada

El jutge ha ordenat que s'exhumin aquest divendres els cadàvers de les dues ancianes que el zelador del geriàtric d'Olot va confessar haver mort l'any 2009. En concret, es tracta de la primera de les víctimes de Joan Vila, Rosa Baburés, morta el 29 d'agost del 2009, i de Francisca Matilde, morta el 13 d'octubre de l'any passat. En el primer dels casos, el zelador va confessar haver acabat amb la vida de l'anciana fent-li ingerir una mescla de sedants. Pel que fa a la segona de les víctimes, el zelador va explicar que li havia injectat una sobredosi d'insulina.

La interlocutòria del Jutjat d'Instrucció Número 1 d'Olot arriba després de la segona declaració de Joan Vila, feta a instància del mateix zelador. Davant del jutge, Vila -a qui ja s'imputen tres crims- va confessar haver mort vuit interns més de La Caritat durant el darrer any i mig.

D'aquestes noves víctimes, sis corresponien a les exhumacions que es van fer la setmana passada als cementiris d'Olot, Sant Salvador de Bianya i Castellfollit de la Roca. Les altres dues van morir a mans del zelador durant la segona meitat del 2009, segons la versió que va explicar Vila al jutge. De moment, el jutjat encara està a l'espera de conèixer els resultats definitius de les autòpsies que es van fer als vuit cadàvers exhumats la setmana passada.

Examen psicològic i psiquiàtric

La interlocutòria del jutge també ordena que es faci un examen psicològic i psiquiàtric a Joan Vila. Per això, demana que dos perits especialistes de l'Institut de Medicina Legal de Barcelona vagin fins al centre penitenciari de Can Brians -on el zelador està empresonat- i emetin un informe sobre l'estat de salut mental de Vila.

Segons recull l'escrit del jutjat, es tracta de determinar “l'estat psicopatològic, els possibles trastorns de personalitat i les anomalies en l'entorn cognitiu, volitiu i afectiu” del zelador d'Olot. Per últim, el jutjat també demana que es faci un perfil exhaustiu de Joan Vila per determinar si té una personalitat psicòpata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto