Monogràfics

TORROELLA DE MONTGRÍ (Baix Empordà)

617a Fira Agrícola, Ramadera i Comercial de Sant Andreu

Cita comercial amb fil musical

La relació entre la diada de Sant Andreu i el calendari agrícola tradicional ha fet que encara avui siguin molts els municipis que aquests dies celebren fires agrícoles i ramaderes d'origen medieval. És el cas de Torroella de Montgrí, que aquest cap de setmana celebra la 617a edició d'una fira que s'ha convertit en un autèntic aparador comercial de la comarca, a més d'un interessant punt de trobada que cada any aplega milers de visitants.

Amb motiu de la fira, l'Ajuntament ha decidit recordar el passat musical del municipi a través de la ruta de divulgació cultural Fira del Record. El viatge anirà des de la Capella de Música del segle XIV al Festival Internacional de Músiques d'avui, passant pels grans compositors torroellencs com ara Anselm Viola, Pere Rigau, Vicenç Bou o Joaquim Vallespí. També hi tindrà cabuda el cant coral, les cobles i les grans orquestres amb les diferents formacions que ha donat Torroella al llarg de la seva història.

El recorregut s'iniciarà al casal de Can Quintana, seu del Museu de la Mediterrània. A partir d'aquí, la primera visita és el Palau Solterra, on es recorda que la tradició musical té els orígens en l'edat mitjana. Després l'itinerari continua a la capella de Sant Antoni i tot seguit a la casa Sastregener, on es parla dels compositors de guitarra clàssica del segle XIX. Tot seguit, davant del monument a la sardana es fa menció dels compositors de sardana i de cobla, i després, a la Sala. L'itinerari s'acaba a la capella Fonda de l'església de Sant Genís.

27 i 28 de novembre. Entrada gratuïta. El recinte firal estarà obert de 10.00 a 20.30 h. L'horari de visita dels diversos espais de la Fira en el Record és d'11.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h. Tel. 972 75 19 10 / 972 75 51 80.
www.torroella-estartit.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA