gatronomia

El Rafal, cuina tradicional a La Pobla de Montornès

El restaurant El Rafal, situat al nucli antic del municipi de la Pobla de Montornès (Tarragonès), a uns 100 metres de l'església del poble, va obrir les portes a la dècada dels anys setanta i, després de més de trenta anys, ha canviat de gerència en aquest 2009, va passar a les mans d'Iban Tomás i de la seva esposa, Montse Bonilla.

Iban Tomás és un xef jove amb una llarga i important trajectòria professional. Després dels estudis d'hoteleria, va treballar de cuiner als restaurants El Tall de Conill, de Capellades; el Rusc, de la Massana (Andorra); Cal Ble, d'Igualada; com a segon de cuina, al restaurant Abrevadero, de Barcelona, i a l'Alkimia (1 estrella Michelin) també de Barcelona, fins que va aterrar a terres tarragonines, com a xef de Les Bruixes de Burriac, el restaurant gastronòmic de l'hotel Gran Claustre, d'Altafulla, on continua oferint la seva interessant cuina d'autor amb matisos mediterranis.

A començament d'any, va iniciar un projecte nou conjuntament amb la seva dona i sense deixar Les Bruixes i es va quedar El Rafal per donar continuïtat a aquest establiment restaurador «de tota la vida» de la Pobla.

Iban Tomás i Montse Bonilla continuen oferint en el marc rústic dels dos menjadors que té El Rafal, un d'ells per a fumadors i amb una capacitat total per a 100 comensals, cuina tradicional mediterrània, de la qual destaquen les calçotades, en temporada.

Entre les especialitats culinàries podem destacar l'arròs de magret d'ànec, 12 euros; els calçots, 10; el timbal de patata emmascarada amb bolets i gambots, 12; la cua de bou amb verduretes, 14; el garrí confitat amb cebetes glacejades, 15; el rap amb carbassó i tomàquet rostit, 15; l'entrecot a la brasa amb trinxat de la Cerdanya, 16; el filet de bou amb albergínia i bolets, 18... i, a l'hora de les postres, el tiramisú, 6; el coulant de xocolata amb gelat de vainilla, 6, o la mousse de xocolata i taronja, 6, entre d'altres. El restaurant també ofereix un menú diari per 12 euros. El celler disposa d'unes 25 referències de vins i caves i el vi de la casa és el Crinel, de 8 euros.

Direcció: plaça de la Bassa,1. 43761, la Pobla de Montornès e-mail: [email protected] Telèfon: 977 64 84 24 Horari: de 13.30 a 16.00 i de 20.30 a 23.00 hores. Tanca diumenges nit, dilluns tot el dia i de dimarts a dijous nit Targetes de crèdit: American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa Serveis: terrassa i dos menjadors privats per a fins a 40 comensals. S'admeten gossos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses