Societat

Girona Plaça del Vi. Altres actuacions

Girona estima els Minyons

Terrassa descarrega espectacularment el seu segon 2 de 9 de l'any a la plaça del Vi i els Capgrossos de Mataró hi firmen una tripleta amb dos castells de 9 pisos coincidint amb la diada de les Fires de Sant Narcís

Els Minyons de Terrassa es van erigir en els grans protagonistes de la jornada en descarregar de manera espectacular el 2 de 9 a Girona, en el marc de la diada de les Fires de Sant Narcís, on també van actuar uns embalats Capgrossos de Mataró, que també s'hi van lluir amb dos castells de 9 pisos.

Una vegada més, la plaça del Vi ha estat talismà per als Minyons, que actuen a Girona com a casa, un escenari on han escrit algunes de les pàgines més brillants de la seva història. El d'ahir era un compromís de calat per als terrassencs, ja que era després de l'ensopegada de la Mercè; la de Sant Narcís es presentava com un test de caixa o faixa. És a dir, o els Minyons tornaven de Girona pletòrics o la cosa ja hauria pintat certament lletja de cara al final de curs. Sortosament, per enèsima vegada es va complir una màxima que a voltes funciona i que diu que en les ocasions límit és quan es mesura realment el valor d'una colla i ahir els de Terrassa van superar la prova amb un excel·lent.

Els de la camisa lila malva van sortir de 3 de 9 –atenció: el seu cap, Nani Matas, apuntava sobre un possible 3 de 10 per a la diada de la colla– per, tot seguit, amb la tensió al punt precís, disposar-se a afrontar l'escomesa sobre el gamma extra. El 2 de 9 gironí, a diferència dels que la colla només va poder carregar per Sant Fèlix i, més properament, per la Mercè, va pujar ben lligat, amb el folre compacte i unes manilles que es van poder parapetar per apuntalar els quarts, a partir dels quals el castell es va defensar amb criteri i va pujar amb un ritme adequat. Fins a coronar-se el castell va anar molt bé i a la baixada va tocar batallar-lo. Els Minyons van arrodonir una actuació extraordinària amb un 4 de 9 força treballat i el pilar de 6.

Tripleta blava

La diada de Sant Narcís va acabar essent per als Capgrossos de Mataró una oportuníssima injecció de moral de cara al gran repte que han d'afrontar avui a Vilafranca, on tornaran a veure-se-les amb el 2 de 9. I això que el compromís d'ahir incomodava els seus dirigents, per la coincidència amb la diada de Tots Sants. Girona exigia castells importants i un accident podria haver compromès l'última oportunitat dels mataronins enguany de poder entrar en la dimensió gamma extra.

Però els blaus han arribat al final de temporada amb el to òptim i ahir van repetir la magnífica tripleta que fa una setmana ja van firmar a Sants, això sí, amb més dificultats, ja que tant el 3 de 9 com el 4 de 9 es van haver de defensar amb molta concentració, mentre que el 5 de 8 el van resoldre sense problemes aparents. Van completar el cartell els Marrecs de Salt, que van tenir en el 2 de 7 el seu millor castell.


La

jornada


vila-rodona


13.00 Plaça dels arbres

Minyons de Terrassa:

3/9f, 2/9fm, 4/9f, P/6

Capgrossos de Mataró:

3/9f, 4/9f, 5/8, 2P/5

Marrecs de Salt:

5/7, 2/7, 3/7s, 3P/5


Dissabte, 30 d'octubre


Diumenge, 31 d'octubre


diumenge 7 de novembre


Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES