Societat

El talismà malva

Els Minyons de Terrassa reprenen el vol descarregant el dos de nou a Girona

La plaça del Vi veu la segona tripleta màgica de l'any dels Capgrossos de Mataró

Any rere any, la plaça del Vi s'està consolidant com una plaça talismà per als Minyons de Terrassa. Descarregant-hi el dos de nou, i acompanyant-lo del tres i el quatre, ahir van aconseguir-hi la seva millor actuació de la temporada. Després de no poder-lo completar en les dues darreres temptatives, els Minyons necessitaven recuperar la confiança en aquesta carta per afrontar la seva diada amb més garanties i ahir, en un escenari propici, no van fallar. La diada de Sant Narcís, per a la qual la pluja va fer una treva, no va decebre ningú, ja que els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt també van acomplir objectius.

El màxim repte dels Minyons va arribar a la segona ronda, després d'un tres de nou esvelt i sense complicacions. Un cop muntat el folre i les manilles, el castell va tirar amunt a la primera, i es va mantenir prou ferm fins al moment de carregar-se. A partir d'aquí, manilles i quarts van oferir una bona demostració de treball i van evitar que els problemes anessin més enllà. Desmuntant-lo a una velocitat espectacular, els malves el completaven per segon cop enguany.

S'havien tret una espina grossa, però encara no era hora de cantar victòria. De fet, el quatre de nou els va donar fins i tot més feina. Remenat des del començament, el van descarregar gairebé al límit, amb un dels quarts perdent peu i sense poder respirar tranquils fins a la baixada dels quints. El pilar de sis va posar la cirera a una actuació que representava un pas endavant per encarar la seva diada, el 21 d'aquest mes. El tres de deu i el cinc de nou podrien treure-hi el cap.

Quarta capital de nou

Preludi de la diada de Tots Sants, Sant Narcís podia haver estat un maldecap per als Capgrossos de Mataró, però els de la camisa blau marí se'n van saber sortir, i amb nota. Una setmana després d'aconseguir la primera tripleta màgica de l'any, van tornar-hi, començant per un tres de nou que ja tenen apamat. A la segona ronda, el quatre es va resistir més. Després de desmuntar un primer peu, a la segona els problemes no s'havien acabat de corregir, i un mal encaix dels terços amb el folre els va fer suar, amb un pis de quarts molt obert. La celebració dels del Maresme es va fer sentir amb força a la plaça, i és que acabaven d'aconseguir descarregar dos castells de nou a cadascuna de les quatre capitals catalanes. Casualitats de la vida, si es vol, però també una clara demostració de potencial. Un cinc de vuit tranquil va tancar l'actuació.

Actuant com a colla local, els Marrecs de Salt no van sortir pas menys contents de plaça. Per primer cop enguany, aconseguien completar, i amb comoditat, el dos de set. També van descarregar el tres de set aixecat per sota i un cinc de set amb acompanyament musical singular, a ritme de gralles i jambes senegalesos.

Amunt, castelleres!

El cap de setmana ha deixat una actuació peculiar a Bellprat (Anoia). Hi van participar els Castellers de Vilafranca, la Joves de Valls i els Moixiganguers d'Igualada, amb la particularitat que els troncs de tots els castells estaven formats íntegrament per dones. El pilar de cinc de les verdes, el dos de sis de les vermelles i el quatre de sis amb el pilar de les Moixigangueres van ser els castells més destacats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà