Societat

Els manifestants bloquegen l'entrada nord de Perpinyà

Unes 18.000 persones recorren els carrers de la ciutat en la sisena jornada de mobilització contra la reforma de les pensions

Unes 18.000 persones han recorregut aquest dimarts les rondes de Perpinyà en la sisena diada de mobilització per oposar-se a la reforma de les pensions. Després d'una volta sencera al voltant del centre, la mobilització s'ha perllongat per un bloqueig de l'entrada nord de la ciutat. El Pont Aragó ha estat ocupat a partir de les dotze del migdia per centenars de persones, portades sobretot per la Confederació Nacional del Treball (CNT). Superant la intenció dels sindicats majoritaris, del Partit Socialista i del Partit Comunista, que s'han acontentat de bloquejar el sector de la plaça de Catalunya, els més decidits han fet una seguda, amb la presència de militants del Nou Partit Anticapitalista i del sindicat educatiu SNALC.

La paràlisi viària en aquesta entrada principal de Perpinyà, del costat nord, ha generat un important col·lapse a les rondes adjacents, amb un concert de clàxons inhabitual. Després d'un bloqueig semblant organitzat dissabte passat, la vaga d'aquest dimarts és prorrogable aquest dissabte.

Per altra banda, la riuada de gent cap a les benzineres nord-catalanes, per por d'un esgotament de carburants, contribueix a allargar la llista de les estacions de servei amb els dipòsits buits.

Molts conductors opten també per desplaçar-se fins al Pertús o la Jonquera, on poden omplir els dipòsits sense cap problema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA