Societat

El sector de la Copa a Girona, inundat per l'aiguat

Dos cotxes van quedar avariats pel fort xàfec a la capital i van complicar l'entrada i sortida de vehicles

La tempesta va durar mitja hora i va obligar a tallar altres carrers durant uns minuts

L'aiguat que va caure a la ciutat de Girona pels volts de les dues de la tarda va convertir l'entrada de la Copa en dos autèntics rius i va col·lapsar la principal entrada al centre de la ciutat pel nord durant tres quarts d'hora. El problema es va concentrar al tram entre la rotonda del Rellotge de la Devesa i la rotonda del Pont de Pedret, on es van acumular més de 20 centímetres d'aigua.

Els embornals no donaven l'abast i el vial de doble carril d'anada i tornada va quedar completament inundat. L'aiguat i l'acumulació d'aigua van provocar que dos cotxes, un en cada sentit de la circulació, quedessin avariats al mig de la calçada. L'aigua arribava a més de mitja roda dels vehicles, i per aquest motiu molts conductors van optar per passar per sobre la vorera de la Copa i baixar a tocar de la rotonda del Rellotge, on ja no s'acumulava aigua.

Llarga cua d'entrada

El cotxe avariat al mig de la calçada i l'alt nivell d'aigua van fer que es generés una llarga cua d'entrada a Girona. Els vehicles van quedar aturats des de l'entrada a la rotonda del pont de Pedret fins a gairebé la rambla Xavier Cugat, al barri de Fontajau. El trànsit va millorar quan la grua municipal va aconseguir emportar-se un dels vehicles que havia quedat al mig del vial. En canvi, al vial de sortida no es van crear tantes cues, ja que els vehicles van poder anar circulant amb lentitud, tot i la gran acumulació d'aigua que hi havia. El fort xàfec va durar cap a mitja hora i van caure més de 16 litres per metre quadrat en aquest poc temps.

Un cop passada la tempesta, el vial de la Copa va recuperar la normalitat i es va restablir el trànsit habitual. Fonts de la Policia Municipal van certificar que l'aiguat també havia obligat a tallar de manera momentània el pas per sota la via del tren a tocar de l'Hipercor, i també el carrer de l'Esport, al barri de Sant Ponç; a més, hi va haver petites retencions a causa de la gran quantitat d'aigua que va caure.

Crescuda de l'estany

Entre divendres i ahir a mitja tarda, la superfície de l'estany de Banyoles va pujar cinc centímetres, un nivell encara lluny del de desbordament. Dissabte, però, van obrir una de les comportes d'emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona