Societat

Protecció Civil xifra en 9.500 les persones que segueixen sense llum

Aquesta xifra suposa una rebaixa d'uns 10.000 afectats respecte a les últimes xifres recollides aquest dissabte a la nit. Endesa admet que hi pot haver abonats que es tornin a quedar temporalment sense llum per falta de gasoil als generadors

Protecció Civil ha situat aquest diumenge en 9.500 les persones afectades per la falta de subministrament elèctric després del temporal de neu, sobretot a Girona. Aquesta xifra suposa una rebaixa d'uns 10.000 afectats respecte a les últimes xifres recollides aquest dissabte a la nit.

En un comunicat, han explicat que les companyies elèctriques encara no tenen el servei normalitzat en 38 poblacions de les comarques gironines i algunes de la demarcació de Barcelona.

A més, en moltes zones afectades el servei s'ha restablert a través de grups electrògens, de manera que el servei és encara "provisional".

Des d'ahir, cap municipi està totalment sense electricitat, sinó que les avaries van per zones, tot i que alguns abonats que van recuperar la llum ahir tornen a estar-ne sense avui.

Endesa hainformat que hi pot haver abonats que es tornin a quedar temporalment sense llum per falta de combustible als generadors.

L'empresa atribueix el problema al fet que l'equip tècnic que els omple no dóna l'abast per abastir tot el territori i podria ser que no arribin a temps als més de 200 grups electrògens que hi ha repartits.

La passada nit, poblacions com Castell-Platja d'Aro van recuperar el subministrament, mentre que altres municipis com Viloví d'Onyar van reduir de 3.000 a 400 el nombre d'afectats. A Caldes de Malavella les persones sense llum van passar de 3.500 a 200, segons Protecció Civil.

Malgrat l'avanç de les tasques de restabliment elèctric, el govern manté activada la fase d'emergència del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i recomanen als ciutadans no desplaçar-se a les zones més afectades per les nevades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.