Societat

El vent impedeix des de fa 24 hores que un ferri de Baleària pugui entrar al port de Maó

Menorca

El superferri Pau Casals, de la companyia Baleària, no ha pogut entrar a port i navega pel sud de Menorca en zones lliures de vent des de fa més de 24 hores, amb un total de 20 passatgers a bord, a més de la tripulació, formada per 40 persones. El vaixell espera que l'Autoritat Portuària de les Balears autoritzi la seva entrada al Port de Maó, que està tancat des de les 06.30 hores d'ahir dimecres.
Segons han explicat fonts de la naviliera, la previsió inicial és que el vaixell entri a Menorca aquest "migdia", si és que disminueix la força del vent per sota dels 30 nusos; situació que, per la seva banda, l'Autoritat Portuària tem que no es produeixi fins dissabte que ve.

Un vaixell enorme
Per la seva banda, Baleària recorda que el Pau Casals és un vaixell "enorme", amb capacitat per a gairebé 400 passatgers, i amb característiques òptimes per a la navegació per aigües encrespades, com demostra el fet que anteriorment va prestar servei al Mar del Nord, i que, durant els dos anys que va cobrir les rutes Palma-Barcelona i Palma-Eivissa "no va suspendre la travessia ni una sola vegada".

Com unes "vacances"
Pel que fa a la situació del passatge, Baleària ha indicat que "es troba bé i no s'han produït incidències" i, referent a això, ha agregat que "són menorquins, amb la qual cosa entenen perfectament la situació" i, de fet, estan gaudint de comoditats com cabina individual, pensió completa gratuïta i sala de cinema, en el que va definir com unes "vacances en el mar entre cometes", segons va aclarir la naviliera.

Baleària ha explicat que "va descartar" tornar al Port de Barcelona, o desviar-lo a qualsevol altre, perquè la travessia "va ser dura" i es va decidir evitar al passatge noves incomoditats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona