Societat

El nivell dels pantans segueix creixent i se situa ja en el 24,86%

Sequera

Les pluges i el desglaç segueixen augmentant lenta però progressivament el nivell dels embassaments de les conques internes de Catalunya, que es troben avui al 24,86% de la seva capacitat màxima, un punt per damunt de la situació que presentaven fa menys d'una setmana.

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els pantans acumulen a dia d'avui 172,65 hectòmetres cúbics d'aigua, una quarta part del seu volum màxim, que és de 694,45 hectòmetres cúbics.

Malgrat que el nivell de les reserves continua sent baix i impedeix sortir de la fase d'excepcionalitat a les conques dels rius Ter i Llobregat, aquest és notòriament superior al que es registrava fa escassament un mes, quan els embassaments interns fregaven el 20% de la seva capacitat màxima.

Aquesta millora permet endarrerir unes setmanes més l'entrada en fase d'emergència per la sequera, prevista per a mitjan de maig, així com la possibilitat que es produeixin talls d'aigua en el subministrament domèstic a l'àrea de Barcelona fins a final d'any.

Actualment, els embassaments que atresoren més reserves són el de Foix, al 93,6% de la seva capacitat; el de Sant Ponç, al 53,94; el de La Baells, al 29,16, i el de Susqueda, al 27,9%.

Per contra, els pantans que presenten un nivell més baix són el de Sau, al 16,63%; el de Riudacanyes, al 16,67; el de La Llosa del Cavall, al 17,66; el de Siurana, al 18,16%, i el de Boadella, al 23,49%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona