Societat

Robatoris al Bicing

Els lladres manipulen els orificis on es fixen les bicicletes per poder treure els vehicles

El robatori de bicicletes a la ciutat de Barcelona afecta també el Bicing. Els lladres manipulen els orificis de la barra on els usuaris fixen els vehicles a les estacions i després se’ls emporten, segons asseguren els Mossos d’Esquadra.

El sistema és prou sofisticat per no aixecar sospites entre els usuaris. Els lladres han aconseguit que el llum de la barra d’ancoratge es posi verd quan l’usuari hi deixa la bicicleta, però sense que hi quedi ben fixada. Un cop marxa i la bicicleta queda lliure, el lladre la sostreu sense aixecar sospites.

Barcelona Serveis Municipals (BSM), que gestiona el servei, minimitza els robatoris. “No tenim comptabilitzades les bicicletes del servei que han robat. Són unes dades amb les quals no treballem habitualment, però podem dir que és un nombre irrisori”, afirma un responsable de BSM.

Sistema segur
Quan es va posar en marxa el Bicing a Barcelona al març, els responsables van afirmar que amb el nou sistema els ciclistes ja no haurien de patir per si els robaven la bicicleta quan es desplacessin amb aquest vehicle per la ciutat. El sistema d’ancoratge del Bicing, asseguraven, era infal·lible perquè tenia un bon dispositiu de seguretat.

Malgrat tot, alguns usuaris del Bicing pateixen les conseqüències de les fallades del sistema. Carles Moreno, de 34 anys, veí de la Vila Olímpica, va optar pel Bicing per als seus desplaçaments habituals per la ciutat. El 6 d’octubre la seva bicicleta va quedar mal fixada a l’estació Marina-Indústria (Eixample) i des de llavors només ha tingut maldecaps. “Dies després algú es va endur per la força la bicicleta que jo havia fet servir. Encara que jo ja havia avisat de l’incident amb la fixació, ara he de fer la denúncia a l’Oficina d’Informació del Bicing. No sé com s’acabarà, al final. Temo que, si el cas no es resol bé, em cobrin els 150 euros amb què es penalitza qui no torna el vehicle”, afirma Moreno.
El sistema de seguretat del Bicing falla. Encara que sigui a tall d’anècdota, “es poden veure quatre bicicletes del Bicing de Barcelona circulant per Sant Sebastià”, afirma un client de la botiga Espai Bici.

No són les úniques. N’hi ha una de pintada que circula per Manresa, afirma un ciclista que viu a la capital del Bages. I una altra que va per Barcelona per lliure. “L’he vist alguns cops lligada en aparcaments convencionals i sense pintar, així passa més desapercebuda”, assenyala aquest client.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.