Societat

La neu i el gel obliguen a circular amb cadenes per 17 carreteres catalanes

Meteorologia

La neu i el gel han obligat aquest dissabte al matí a tallar la circulació de la carretera C-14, a l'altura de Ribera d'Urgellet i Peramola (l'Alt Urgell), i de la LV-4241, a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès), i han fet necessari l'ús de cadenes a d'altres 17 carreteres catalanes. També s'ha tancat la circulació pel Túnel de Viella als camions articulats, segons ha informat el Servei Català del Trànsit.

Altres vies afectades per la meteorologia a la província de Lleida són la C-1311, des de Tremp fins al Pont de Montanyana; la C-142b, per accedir al Pla de Bevei des de Naut Aran. A més, també s'ha d'utilitzar les cadenes per accedir al Port de la Bonaigua des d'aquest municipi i a l'Alt Àneu per la C-28.

L'ús de cadenes és també obligatori a la C-147, entre Esterri d'Àneu i Alós d'Isil; a la C-563, entre La Coma i La Pedra i Ortedo; a la C-563, entre Gòsol i Josa i Tuixén, i a la L-500, des del Pont de Suert fins a la Vall de Boí, i des d'aquesta població fins al Plà de L'Ermita, per la L-501, i a Erill la Vall, per la L-502.

També calen a la L-401, entre Guixers i Coll de Nargó, des d'aquesta població a Isona per la L-511, així com per accedir a Llavorsí des de Tavascan, per la L-504, i des d'Alins, per la L-510. A més, són imprescindibles per circular des del Port del Cantó cap a Sort.

A la demarcació de Barcelona és obligatori circular amb cadenes a la carretera BV-4024 entre Bagà i el Coll de Pal, a la BV-4025 entre Cercs i Figols, i a la BV-4243 de Berga a Rasos de Peguera. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, no s'han registrat problemes en tot el matí i, a Girona, la neu i el gel només han causat dificultats a la carretera GI-400, a Alp, i a la N-260, a Puigcerdà, tot i que no era obligatori l'ús de cadenes, si bé es va restringir el pas de camions en aquesta última via.

El Centre d'Emergències de Catalunya (Cecat) va activar a les 5.31 hores de divendres la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per risc de nevades a Catalunya (Neucat) a les quatre províncies catalanes. Segons el Servei Metereològic de Catalunya, aquest dissabte es poden registrar gruixos de més de dos centímetres de neu a 400 metres d'altura, de deu centímetres a 800 metres i de fins a 20 per sobre dels 1.500 metres. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.