Societat

Fecsa-Endesa assegura que a hores d'ara "és impossible" determinar la causa de l'incendi d'Agramunt

La companyia explica que el tall de subministrament es va detectar dues hores més tard de l'inici de l'incendi, cosa que podria significar que el foc no va començar amb la caiguda del pal elèctric

Fonts de Fecsa-Endesa han explicat que, a hores d'ara, "és impossible" determinar la causa de l'incendi que ha afectat diversos municipis de l'Urgell, la Noguera i la Segarra. A més, Fecsa-Endesa ha explicat que el seu registre d'incidents va detectar el tall de subministrament elèctric dues hores més tard que es declarés l'incendi. D'aquesta manera, la companyia ha assenyalat que el pal elèctric podria haver caigut a causa del foc.

Des de la companyia elèctrica s'ha destacat que seran els experts qui en determinin la causa amb una investigació "que pot durar setmanes".

Malgrat tot, fonts dels Bombers sostenen que la caiguda del pal elèctric continua sent la principal hipòtesi de l'origen del foc, tal com va confirmar ahir dissabte el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar.

Encara avui els Bombers continuen remullant els punts calents de la zona afectada pel foc, que ha cremat 5.055,33 hectàrees i s'ha cobrat la vida d'una persona. L'incendi va començar divendres a la tarda a la població de la Donzell, al municipi d'Agramunt (Urgell) i, empès pel fort vent que bufava i donada la baixa humitat a la zona, va travessar a la Noguera i va arribar fins a Biosca (Segarra).

D'altra banda, el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, va assegurar dissabte que el govern no descarta declarar Cabanabona zona catastròfica, declaració que ha demanat l'alcalde del municipi, Josep Tor, ja que les flames han calcinat totes les hectàrees de conreu i de bosc del municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes