Societat

Activat en fase d'alerta el Pla Inuncat

La Direcció General d'Emergències ha activat el pla Inuncat a totes les comarques catalanes. La pluja cau amb força i ja ha provocat alguns danys a Salou, Cambrils i Reus, on fins i tot s'ha pogut veure un esclafit, un fenomen meteorològic de curta durada que implica una baixada brusca de la pressió i un augment també brusc de la intensitat del vent i la pluja, com un petit tornado.

Durant la nit de dissabte a diumenge, els Bombers de la Generalitat han hagut de fer 85 actuacions d'emergència a tot el país per incidents causats per les pluges, i fins a les 11 del matí s'ha arribat a les 200 intervencions. De matinada s'han hagut de tallar algunes carreteres, però a hores d'ara ja s'ha restablert el trànsit a totes les carreteres principals. Amb tot, a Cambrils continuen tallats alguns camins propers a rieres. Pel que fa a la circulació ferroviària, està tallada a l'altura de Salou, on els bombers estan treballant per netejar la via i restablir el servei.

A la tarda la situació podria millorar: la tempesta s'anirà desplaçant cap al nord-est de Catalunya i se situarà sobre el mar. Protecció Civil recomana als vehicles que redueixin la velocitat i extremin les precaucions. També es desaconsella travessar amb el cotxe trams inundats on no se sàpiga què hi pot haver sota l'aigua. Per als conductors que circulin a prop del mar, es recomana allunyar-se de la platja, ja que es poden veure afectats per l'onatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.