Societat

Continuen les retencions a l'AP-7 i la N-II a Vilademuls després de més de sis hores d'un accident

La topada d'un camió cisterna de gasoil, un turisme i una furgoneta ha provocat un incendi i ha causat ferides greus per cremades a dues persones

La circulació per l'autopista AP-7 i la N-II, a l'alçada de Vilademuls (Pla de l'Estany), continua afectada per les conseqüències d'una col·lisió, aquest dimarts al migdia, entre un camió cisterna que transportava gasoil i una furgoneta i provoca retencions en els dos sentits de la marxa. Els bombers treballaven aquesta tarda en les tasques de transvasament i neteja del gasoil de la calçada després d'haver extingit a les 15.37 hores un incendi provocat per la topada que ha afectat la cisterna del camió i la vegetació pròxima al lloc de l'accident, que ha provocat importants cues de vehicles i ha obligat a desviar el trànsit per la N-II.

Segons el Servei Català de Trànsit, continua tallada l’autopista AP-7 en sentit nord a l’alçada de Vilademuls i, en sentit sud, està oberta i un dels carrils està habilitat per la circulació dels vehicles que viatgen en sentit contrari. Mentrestant, els bombers de la Generalitat continuaven amb les tasques de transvasament i neteja del gasoil després d'haver apagat el foc pocs minuts abans de tres quarts de quatre de la tarda. Les flames han afectat la cisterna del mateix camió, la furgoneta i part de la vegetació del voltant del lloc de l'accident. Per la seva banda, el centre de coordinació operativa de Catalunya (Cecat) ha rebaixat la fase d'emergència a la d'alerta el pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (Transcat).

Uns 7.000 litres del total que transportava (20.000 litres) el camió havien de ser transvasats. Els serveis d'emergència han rebut l’avís de l’accident s’ha rebut a les 12.43 hores, al quilòmetre 48 de l’AP7 en sentit nord, a Vilademuls (Pla de l’Estany). Segons les primeres informacions, en l’accident s’hi haurien vist implicats un turisme, una furgoneta i un camió que transporta gasoil. Dues persones han resultat ferides greus en l’accident, el conductor del camió que ha estat traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona; i un menor amb cremades evacuat amb helicòpter medicalitzat a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.