Societat

Oblidat al fons de l'autobús

Un nen de tres anys va estar tota la jornada tancat en un vehicle de transport escolar.  L'infant no se sabia treure el cinturó i ningú va comprovar que baixava

Nicolás, un nen de tres anys que cursa P-3 al CEIP Les Codinetes, de la Nou de Gaià (Tarragonès), es va passar dijous més de set hores sol, tancat a l'interior de l'autobús escolar. En arribar a col·legi, ni la monitora que feia recompte a l'autobús, ni el conductor del vehicle, ni els professors de l'escola van adonar-se que el petit no havia baixat, segons ha denunciat la mare de Nicolás als Mossos d'Esquadra.

Poc abans de les nou del matí, com cada dia, un autobús va passar a recollir Nicolás i dues desenes més d'alumnes a Vespella per portar-los a la Nou de Gaià. En arribar a col·legi, tots els nens van baixar amb normalitat, però ningú va adonar-se que el petit Nicolás, que estava assegut a l'última filera de seients, no sabia o no podia deslligar-se el cinturó de seguretat. La monitora, que ahir va declarar davant dels Mossos, tampoc va comprovar que el nen baixés del vehicle.

Així és que el conductor de l'autobús, que tampoc va mirar que no quedés ningú, va seguir el seu trajecte fins a un descampat pròxim, on va estacionar fins a l'acabament de les classes. Set hores més tard, en acabar el col·legi, la mare del nen, Daniela P., va apropar-se fins a l'escola per recollir el seu fill. La sorpresa que va tenir quan li van dir que el seu fill no havia assistit a classe es va tornar angoixa quan la monitora que es feia càrrec del recompte, segons va explicar el pare del nen, va assegurar que un altre familiar se li havia avançat, i que a Nicolás ja l'havien recollit.

Per sort, a una altra mare se li va ocórrer que podia estar tancat a l'autobús. La van encertar. El nen era al seu lloc, lligat amb el cinturó. Havia passat bona part del dia cridant i plorant, impotent, sense menjar ni beure, i presentava símptomes de xoc, segons va explicar el pare, Pablo S. "Hi ha hagut negligència en cadena. Si això arriba a passar a l'estiu, amb l'autobús al sol, no vull pensar què hauria pogut passar", va declarar el progenitor.

Tant la monitora, Mercè, empleada del Consell Comarcal del Tarragonès, com el conductor de la companyia Nika, Xavier, han estat apartats de les seves funcions, segons van explicar els pares de Nicolás. Els Mossos els acusaran d'abandonament de menor. Els fets han trasbalsat el col·legi Les Codinetes. "Són uns fets molt greus", van admetre fonts del col·legi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto