FORALLAC (Baix Empordà)

Història, naturalesa i tradició

La gran varietat d'herbes que existeixen i el seu ampli ventall d'aplicacions són aspectes que encaixen a la perfecció amb el tipus d'imatge que es vol projectar del poble de Peratallada, del municipi de Forallac. I és que l'Ajuntament considera que el món de les herbes està estretament lligat a la història, la naturalesa i les tradicions. Per això, a través d'aquesta fira es pretén donar a conèixer totes aquestes característiques, i d'altra banda, la mostra tindrà una marcat caràcter didàctic i pedagògic.

Des de les 10 del matí, hi haurà venda d'herbes fresques i seques, espècies, ungüents, olis essencials, licors i tot tipus de productes elaborats amb herbes i plantes. Amb tot, val a dir que a la plaça del Castell hi haurà xerrades en què, amb el títol genèric d'El racó del pagès, de la terra a la taula, es tractarà del procés d'obtenció de l'arròs, del vi i de l'oli, i també hi haurà una conferència sobre biodiversitat cultivada, varietats locals, antigues o tradicionals. I també, a través de rutes guiades amb el trenet turístic, es donarà l'oportunitat de descobrir el municipi de Forallac, o de participar en tallers d'elaboració de pans amb llevat mare i també d'ungüents, a més de visitar una exposició de bonsais o la mostra Els transgènics, ni al plat ni al camp! I tot plegat, complementat amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Banyoles, a la plaça del Castell, a mitja tarda.

J.B.B.

Dia 26 d'abril. Durant tot el dia, al nucli antic de Peratallada. Telèfon: 972 645 522.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.