Societat

Les dones de l'àmbit rural rebran 2.000 euros per accedir a la titularitat compartida de les explotacions

El departament de Treball atorgarà ajuts de 2.000 euros a les dones de l'àmbit rural majors de 40 anys per tal que puguin accedir a la titularitat compartida de les explotacions agràries. Hauran de tenir una relació conjugal amb el propietari de l'explotació per rebre la subvenció. El Departament de Treball ha pressupostat 200.000 euros per a aquest any.

Segons ha explicat la directora general d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball, Sara Berbel, aquests ajuts s'adrecen a les dones que fa anys que es dediquen a compaginar les tasques de la llar amb les del camp o la ramaderia per tal que deixin de ser "invisibles". La directora apunta que així deixaran de fer una "doble jornada" i s'acabarà amb la discriminació de no gaudir dels mateixos drets laborals. La regulació de la cotitularitat, també permetrà les dones assolir el reconeixement ple de la seva feina, dels seus drets en el sector i comptar amb la protecció de la Seguretat Social.

Sara Berbel ha concretat que en les properes dues setmanes es podran començar a tramitar els ajuts. Les receptores hauran d'estar inscrites al Registre d'Explotacions Agràries del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). Així mateix, hauran de tenir l'alta a la Seguretat Social en règim especial de persones treballadores per compte propi o autònomes, o dins del sistema especial per a persones treballadores agràries per compte propi, incloses en el règim especial de les persones treballadores per compte propi o autònomes.

Segons les últimes dades de l'Idescat, a Catalunya dels 52.710 titulars d'explotació agrària, només 10.028 eren dones, mentre que dels 35.806 cònjuges de titulars d'explotacions agràries hi havia 28.551 dones. Aquesta iniciativa de Treball parteix de l'obligació de promoure la figura jurídica de la titularitat compartida tal i com indica la llei de igualtat de dones i homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Troben un home mort al riu Segre a l’alçada del Parc de la Mitjana de Lleida

Lleida
infraestructures

El port demana canvis en les maniobres dels trens pel soroll que fan al Serrallo

Tarragona
EDUCACIÓ

Una seixantena de docents participen en la primera jornada de l’eduCAC

GIRONA
societat

Fins a un 15% de les normes aprovades a Barcelona des de mitjan segle XX estan “obsoletes”

Barcelona
successos

L’incendi de Tortosa, estabilitzat

Tortosa
societat

El Suprem rebutja convertir milers d’interins de llarga durada en fixes

barcelona
ciutat del vaticà

El papa es disculpa després de demanar vetar els homosexuals en els seminaris

barcelona
habitatge

Nous ajuts per a la construcció de pisos de lloguer social

barcelona

El nombre de vols sorollosos sobre la platja s’ha doblat el maig

Castelldefels