Societat

Contra l'obertura d'una pirotècnia en uns baixos

La notícia del lector

Pólvora al número 3 del carrer Atenes, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Els veïns de la finca, davant l'anunci que una empresa de pirotècnia està tramitant les llicències pertinents per obrir un establiment als baixos de l'edifici, estan que s'enfilen per les parets i disposats a fer tots els passos necessaris per "mantenir la seguretat a les nostres llars", tal com explica Joaquim Arola, el president d'aquesta comunitat que formen uns 200 veïns.

Els afectats estan convençuts que, "per molt que aquest establiment s'adapti a la normativa, l'emmagatzematge de grans quantitats de pólvora a sota de casa nostra sempre és perillós".

En aquests moments, els responsables del projecte, l'empresa Petar2m Venta al Público SL, estan ultimant les llicències necessàries per obrir portes. Fonts municipals asseguren que el projecte s'ajusta a la normativa i que disposa dels tres permisos necessaris per tirar endavant. Ara el procés està pendent de l'estudi de les al·legacions.

El president de la comunitat explica que n'ha presentat tres: una en el seu nom, una altra en el de la comunitat i una tercera amb el suport de l'Associació de Veïns i prop d'un miler de signatures.

Material inflamable
Els veïns s'han posat en contacte amb les diferents autoritats competents i citen com a agreujant la localització de la botiga -que portava anys desocupada- i que "queda a tocar d'una empresa d'arts gràfiques, que treballa amb material inflamable, i a prop dels quadres de comptadors del gas" .

Es tracta, però, d'un cas recurrent que s'ajusta a la legalitat. Tot just fa un any, La notícia del lector es feia ressò d'un cas similar al número 313 del carrer Galileu, a les Corts. En aquell cas, la pressió veïnal va aconseguir tancar durant un cap de setmana l'establiment, que encara no disposava de llicència. Va ser un parèntesi curt, que va donar pas a l'obertura definitiva.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la col·laboració de Joaquim Arola, veí de Sant Gervasi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès
societat

Nova aturada no programada de la central nuclear d’Ascó I

Ascó

Pepita Perich tanca una etapa liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones vulnerables

GIRONA

Beques a la Garrotxa per impulsar la formació dels joves

olot