Societat

Interior carrega contra els alcaldes que han criticat l'actuació del govern durant el temporal

El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, ha donat a conèixer aquest dijous que, després de l'episodi de fort vent viscut a Catalunya en els darrers dies, el govern elaborarà un protocol d'emergència especial per als temporals de vent, que ajudarà a "millorar" la planificació en aquestes emergències. El document s'inclourà dins del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

D'altra banda, Boada ha ressaltat que el govern "va donar tota la informació" a les Administracions locals i als ciutadans, així com "va complir la planificació" durant els dies de fort vent, que van deixar vuit víctimes mortals al país.

Avís per SMS
Boada ha retret als alcaldes que pocs d'ells, un 30%, hagin facilitat el seu número de mòbil per poder rebre missatges de text en una situació d'emergència. El secretari d'Interior ha concretat que el govern va posar en marxa el 2008 un mecanisme d'avís d'emergències als municipis a través dels missatges de text. A partir d'aquí, Boada ha demanat als alcaldes que facilitin aquests números al govern.

Boada ha recordat que el govern va prendre les decisions "seguint la planificació" i va donar tota la informació necessària en els dies previs i durant el temporal, de manera que "ningú al país pot dir que no sabia que hi hauria ràfegues de vent de més de 90 quilòmetres per hora a tot Catalunya". El secretari general d'Interior ha manifestat que, un cop traslladada aquesta informació i les recomanacions corresponents, cada municipi "ha d'activar" els seus mecanismes i plans municipals.

"Ha estat una situació terrible perquè hi ha hagut vuit morts", ha declarat Boada, que ha reiterat la solidaritat del govern amb les famílies. Així, el govern "no pot dir que està satisfet pel procés d'emergències", tot i que "ha actuat segons l'establert".

A partir d'aquí, ha afegit, si la planificació "no ha pogut evitar les morts", l'executiu català haurà de "revisar-la", bàsicament millorant la comunicació amb la ciutadania a través dels mitjans de comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Darrera fase per retirar els bloc de formigó de l’antiga Bosser

SABADELL
ADMINISTRACIONS

La ciutadania podrà fiscalitzar per primer cop la feina del govern de Pineda

PINEDA DE MAR
societat

Absolt l’acusat que s’enfrontava a 6 anys de presó per violar una dona

Olot
tradicions

600 anys de gegants al Museu Etnològic

Barcelona
PALAFRUGELL

Creen una comissió tècnica per redactar l’ordenança d’estalvi d’aigua

PALAFRUGELL
ensenyament

Tots els aspirants a mestre hauran de superar les Proves d’Aptitud Personal per passar a segon

barcelona

Vaga a Farré Logistics per l’acomiadament del delegat sindical

caldes de malavella
Salut

Neix el CareCityLab, el centre de cures i recerca sociosanitària de Mataró

mataró
GIRONA

Tocs de Vi de l’Empordà es trasllada a la Devesa

GIRONA