Societat

Imputen dos comandaments de la Guàrdia Civil pel robatori de coca al port de Barcelona

Dos comandaments de la Guàrdia Civil estarien implicats en la trama de corrupció policial que el gener del 2005 va afavorir el robatori de 400 quilos de cocaïna d’un carregament custodiat pel cos armat al port de Barcelona. La titular del jutjat d’instrucció número 3 de Martorell va començar a prendre declaració ahir a un tinent coronel i a un capità a la reserva, en qualitat d’imputats.
La jutge també va citar per la seva presumpta relació amb una organització de narcotraficants tres agents de la Guàrdia Civil i un exinspector del Cos Nacional Policia (CNP). A l’hora de tancar aquesta edició, un dels guàrdies imputats havia sortit en llibertat, previ pagament d’una fiança de 3.000 euros, mentre que l’expolicia havia quedat en llibertat amb càrrecs. Es dóna la circumstància que l’exmembre del CNP és germà d’un exinspector del mateix cos que està empresonat des del febrer del 2008. Tots dos havien ocupat càrrecs de rellevància en la investigació contra el narcotràfic.

Des de fa un any, també estan en presó preventiva dos agents de la Guàrdia Civil, un policia local que abans havia estat al cos armat i dos delinqüents directament implicats en el robatori de la droga.

La connivència entre guàrdies civils, policies i traficants de drogues es va descobrir a partir de la declaració d’un dels delinqüents processats pel robatori del contenidor amb cocaïna custodiat.

Durant la jornada d’ahir també van prestar declaració al jutjat de Martorell dos advocats penalistes de Barcelona i un periodista. Tot i que d’un comunicat oficial de la fiscalia se’n podria desprendre una implicació a la trama investigada, un d’aquests tres imputats va aclarir a l’AVUI que se’ls acusava d’un delicte de calúmnies contra un comandament de la Guàrdia Civil que algunes informacions difoses relacionaven amb el robatori, però que contra ells no s’ha realitzat cap acusació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.