Societat

Activen l'alerta del Plaseqcat per una fuita de 1.200 litres de gasoil a Maspujols

Societat

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de la direcció general de Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Plaseqcat (Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) per una fuita en un dipòsit de gasoil situat en una zona de cases de nova construcció a Maspujols.

L'alerta del Plaseqcat s'ha activat quan passaven deu minuts de les nou del matí i s'ha desactivat a les dues del migdia. Emergències ha rebut l'avís que s'estava vessant combustible en una zona on hi ha cases de nova construcció a Maspujols.

Segons ha informat la direcció general de Protecció Civil, s'han abocat 1.200 litres de gasoil d'un dipòsit de 4.000 litres aproximadament.

Una petita part del combustible ha anat a parar a un bassal al costat d'una obra i una altra part s'ha vessat a través del clavegueram a una riera pròxima i ha estat recollit amb un camió-cisterna.

Fins al lloc de l'incident s'han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Junta de Residus i un tècnic de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El dipòsit servia per carregar un generador que dóna llum a unes cases de nova construcció i, quan els tècnics han anat a omplir-lo aquest matí, ha començat a sobreeixir gasoil per una esquerda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona