Societat

El govern demana la renovació dels permisos de treball dels immigrants que s'han quedat a l'atur

El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, ha demanat que l'Estat "flexibilitzi els criteris" per renovar el permís de treball i residència d'aquells immigrants que s'hagin quedat a l'atur en el moment que els toca fer la renovació. Amorós ha indicat que el pitjor que pot passar en moments de crisi és deixar en situació irregular una persona que ja estava en situació legal. Assegura que aquest fet només incrementarà l'economia submergida i provocarà més dificultats a l'hora de trobar feina.
Amorós ha explicat que des del seu departament s'han iniciat converses amb la Subdelegació del govern espanyol i la secretaria d'Estat per a la Immigració, que han rebut la petició amb "comprensió".

Permís de treball per als reagrupats
Amorós també espera que la futura llei d'estrangeria inclogui la proposta feta des de Catalunya de facilitar l'autorització de treball per als reagrupats familiars. Segons el secretari, el fet de no autoritzar que treballin les persones que han vingut per reagrupament significa incrementar l'economia submergida i les "activitats il·lícites".

Amorós diu que la idea de facilitar els permisos a aquestes persones ve de Catalunya, i així va quedar recollit en el Pacte per la Immigració signat el desembre del 2008. El secretari considera absurd tenir immigrants al país que no poden treballar i en canvi haver de contractar gent des del país d'origen.

Per Amorós, la situació actual fa que les famílies reagrupades hagin d'afrontar la crisi amb un sol salari i això provoca arribar als límits de la pobresa. Per aquest motiu, el secretari vol "dos salaris a les cases" i que "les dones també puguin treballar".
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.