Societat

Quinze detinguts a Tarragona en una operació policial contra l'explotació sexual i el tràfic de persones

Mossos d'Esquadra

La Unitat Central de Tràfic d'Éssers Humans dels Mossos d'Esquadra ha desarticulat una xarxa internacional de procedència albanesa d'explotació sexual i de tràfic de persones que operava des del Camp de Tarragona. De moment, hi ha almenys quinze persones detingudes. Entre aquests arrestats hi ha els responsables de tres clubs de la rodalia.

Aquesta nova intervenció de la policia catalana forma part de la macrooperació que la setmana passada va portar els Mossos a inspeccionar diversos locals del Vendrell i Segur de Calafell i a detenir quinze persones més per delictes relacionats amb la prostitució. En aquesta intervenció, els Mossos van identificar clients dels prostíbuls, responsables, propietaris i treballadores sexuals.

La setmana anterior, els Mossos havien clausurat els prostíbuls Saratoga i Riviera, a Castelldefels, pels quals el jutge ha decretat com a mínim sis mesos de tancament.

A banda de practicar aquestes detencions, s'han emès diverses ordres de detenció internacionals contra altres membres de l'organització ubicats en diferents capitals europees. La causa continua sota secret de sumari al jutjat d'instrucció 5 del Vendrell.

Tres clubs intervinguts
En el curs del dispositiu s'han practicat onze entrades i registres a domicilis del Vendrell, Calafell, Albinyana, Banyeres de Penedès i Vilanova i la Geltrú. De manera afegida, els mossos han intervingut també en tres clubs de Bellvei, Cunit i Segur de Calafell.

Els investigadors han pogut acreditar que en els locals hi havia diverses dones exercint la prostitució sota el control d'aquesta organització criminal.

Entre els detinguts hi ha els dotze membres actius de l'organització i els tres responsables dels esmentats clubs. Tots els membres de l'organització arrestats han ingressat en diferents presons del territori català, on estan incomunicats per ordre judicial.

El grup criminal, ja neutralitzat, exercia un estricte i violent control sobre les dones, les quals exercien la prostitució, indistintament, en trams de carretera i també als clubs.

Delictes imputats
Les diligències han permès identificar tots els membres d'aquesta organització criminal i acreditar els diversos delictes que ara se'ls imputen: lucre i coacció a la prostitució, associació il·lícita, contra els drets dels treballadors, contra els drets dels ciutadans estrangers, falsificació documental, agressions sexuals i lesions, entre d'altres.

La xarxa desarticulada estava relacionada amb altres organitzacions criminals ubicades al Brasil, on compraven part de les dones explotades. Aquestes eren obligades a exercir la prostitució a Catalunya i València i més tard eren venudes, un altre cop, a altres organitzacions de proxenetes de diverses capitals europees.

Les investigacions també han permès determinar i acreditar que la xarxa desarticulada formava part d'una macroestructura criminal d'àmbit internacional. Aquesta estructura destinava bona part dels seus efectius personals i econòmics a fer recerques arreu d'Europa de dones escapolides o a localitzar i amenaçar les famílies de les noies, als països d'origen, per tal de garantir la seva localització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.