El ball del Cornut i l'Arbre de Maig tornen a centrar la Pasqua a Cornellà

També es va fer una exhibició de vol d'aus rapinyaires

Ni la fred dels últims dies, ni els ruixats que amenaçaven d'estroncar la festa pasqual de Cornellà van impedir que centenars de persones anessin fins a la plaça per disfrutar d'una de les tradicions més originals i antigues del nostre país.

La festa va començar amb una exhibició de vol d'aus rapinyaires molt espectacular. Àligues, falcons, astors i altres aus van sobrevolar la plaça amb vols elegants. Una d'aquestes, que es va escapolir, va espantar la colònia de coloms de Cornellà, que van anar de bòlit una bona estona. Els ocells devien sentir el temps, perquè també una àliga americana va confondre una jove espectadora amb la seva mestressa i li va donar un bon ensurt.

Fet aquest pròleg, els homes ja duien el pollancre més alt que havien pogut tallar el Divendres Sant, de més de 20 metres d'alçada. El tronc, ben guarnit amb un plomall de pi a la capçada i amb tot de banyes, va ser dut a pes de braços per una vintena llarga d'homes. Després, amb un complicat entramat de cordes i escales, el van posar ben dret i el van plantar. Només quedava un detall: el jove Cornut d'enguany va fer pujar la senyera, al mateix temps que sonaven Els segadors. L'arbre quedarà plantat tot un any, fins al Divendres Sant següent.

Just després, tocava el tradicional ball del Cornut. Aquesta dansa va ser recuperada el 1977 i commemora la fi dels mals usos a la vila de Cornellà del Terri, l'any 1337.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida