Societat

Un jutjat imputa a dos mossos de Ciutat Vella el robatori de 150 euros a un detingut

El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha emès una interlocutòria en què imputa dos agents dels Mossos d'Esquadra pels delictes de falsedat en document oficial, detenció il·legal i robatori amb intimidació. La jutge considera que els agents Albert M. i Rubén S. van aturar Yaya D. al barri del Raval de Barcelona el 31 de maig i que després d'escorcollar-lo li van prendre 150 euros. Una estona més tard, mentre Yaya era a la porta de la comissaria de Ciutat Vella per reclamar els diners, els agents el van detenir i el van acusar "de forma fictícia" de portar droga. Els policies van fer una atestat per un delicte contra la salut pública i Yaya va ser traslladat als calabossos de la comissaria de les Corts.

La interlocutòria judicial indica que els dos agents imputats patrullaven de paisà pel carrer Sant Ramon quan van demanar a Yaya D. que s'identifiqués. Els policies el van escorcollar i li van trobar els 150 euros, que la seva xicota li havia deixat perquè tenia por que l'exmarit li prengués, segons el relat de Yaya D. Els mossos van quedar-se amb els diners i van portar a Yaya en un vehicle no logotipat fins a la comissaria de Ciutat Vella.

Un cop en aquestes dependències policials els imputats van escorcollar el sospitós i no li van trobar cap substància estupefaent, per la qual cosa el van deixar en llibertat. Després van marxar tots tres. Els agents van marxar amb cotxe i Yaya va quedar-se al carrer. El sospitós va tornar a la porta de la comissaria i allà va començar a parlar amb altres agents de paisà, del grup Fura, que el coneixien d'altres intervencions policials, i els va explicar que dos companys seus li havien pres 150 euros.

Una estona més tard, els dos agents ara imputats van tornar a la comissaria i van trobar-hi Yaya. Mentre un dels policies, Rubén, agafava el sospitós i el feia entrar a la comissaria, Albert deia als altres policies que l'havien de detenir per un delicte de petit tràfic de drogues.

Segons el relat de la jutge, els mossos van portar Yaya a les garjoles i van escriure una minuta policial "fictícia" en què explicaven que el detingut els havia ofert droga i que en escorcollar-lo li havien requisat 100 euros i haixix. Yaya va ser traslladat a la comissaria de les Corts, on hi ha el centre de detenció de Barcelona.

Un cop en llibertat, Yaya va denunciar el suposat robatori dels 150 euros. Ara, un cop ha finalitzada la instrucció del procediment judicial, la jutgessa demana a l'acusació i a la defensa que es posicioni per demanar que el cas vagi a judici o que sigui arxivat.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.