Societat

societat

Treuen les sardanes a Cruïlles per la visita del bisbe

No hi haurà audició perquè el prelat tingui temps de parlar amb la gent

Francesc Pardo beneeix diumenge la nova imatge de la Verge a l'aplec del santuari de l'Esperança, que ha canviat de data

La presència del bisbe de Girona, Francesc Pardo, a l'aplec de l'ermita de la Mare de Déu de l'Esperança de Cruïlles, per beneir la nova imatge de la Verge, ha comportat el canvi de data de la festa religiosa i, a més a més, que no hi hagi audició de sardanes.

L'aplec es fa sempre el segon diumenge de setembre. Però el bisbe no podia anar-hi. Això ha fet que s'avancés una setmana i es farà aquest diumenge. Però, a més, des del bisbat s'ha decidit que no hi hagi audició, que dura un parell d'hores, perquè d'aquesta manera el bisbe pugui parlar amb els feligresos. “Tampoc no ens interessava”, va reconèixer el rector de Cruïlles, mossèn Josep Rovira, tenint en compte els actes programats. El delegat del bisbat, Josep Casellas, va manifestar que desconeixia que no hi hagués sardanes, encara que també va posar en dubte que fos un acte tret pel mateix bisbat.

“Ens van dir que no volien sardanes perquè hi havia molts actes i venia el bisbe”, va manifestar Miquel Perxés, secretari d'Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca, que és l'entitat que tenia llogada la cobla, la Bisbal Jove. Pel fet que és un acte religiós, l'entitat ja busca amb la cobla una nova data perquè toquin l'audició de sardanes a Cruïlles o a la Bisbal.

A més, la presència del bisbe obliga a retardar una hora la missa solemne, que abans sempre era a les 11. El prelat concelebrarà i presidirà l'acte religiós. Seguidament, el bisbe beneirà la nova imatge, que és a la zona d'esbarjo del santuari. Posteriorment, hi haurà la subhasta d'un xai i d'obsequis aportats pels col·laboradors, el dinar de germanor i tot seguit es resarà el rosari a la mateixa ermita.

LA FRASE

Ens van dir que el bisbe no en volia. Vam parlar amb el secretari del bisbe i ens va dir que li agraden molt
Miquel Perxés
secretari amics dela sardana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Absolen l’alcalde per haver-se encarat a uns ocupes amb una destral

caldes de malavella
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA