Societat

PURA BOBER

.

Tot l'estiu ‘tancats' a l'alberg

A diferència de la majoria, aquesta veïna de Planoles té més feina quan els altres fan vacances

L'alberg de Planoles es va construir per facilitar l'esquí a la secció femenina de la Falange. L'edifici, però, no es va fer servir. Va ser Jordi Pujol qui va manar posar-lo en condicions i l'any 1983 es va inaugurar dedicat a l'activista catalanista i antifranquista Pere Figueres. És el primer alberg de la xarxa de la Generalitat. Pura Bober fa vint anys que hi treballa i onze que el dirigeix. Explica que en un poble de 200 habitants del Pirineu a una dona li era difícil trobar una feina i que l'alberg li ha estat una sortida professional i no només a ella, sinó a les onze persones que hi treballen. A més, recorda que amb 20.000 pernoctacions a l'any és una bona font de riquesa per a Planoles.

Bober constata que l'alberguisme és una modalitat d'allotjament que està en alça. “Recordo els primers estius que hi havia un o dos torns i, ara, en fem un rere l'altre”, afirma. La directora hi afegeix que la tipologia d'usuaris s'ha ampliat molt també. El principal grup són els infants i joves del programa L'estiu és teu –a Planoles, fan colònies d'anglès, enginy i esports– i els dels centres docents que hi passen durant el curs, fent colònies o bé pel camp d'aprenentatge d'Educació. S'ha incrementat també molt el públic familiar i el de grups –hi passa el GR 11, la Transpirinenca de BTT, hi ha pistes d'esquí a prop i molts punts d'interès excursionista–.

Pura Bover afirma que és dur treballar a l'estiu, però aclareix que ara ja hi està acostumada. “A muntanya, es viu bastant del turisme i ens toca treballar quan els altres fan vacances”, sentencia. Ella comença avui les seves vacances. “No vaig a un alberg, perquè ens coneixem tots i no desconnectaria”, diu.

jordi casas



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS