Societat

Robatoris en cadena en sis pisos d'una illa del Born

Feia només una setmana que havia anat a viure a un edifici del carrer Hostal de Sant Antoni, a la zona del Born, quan l'inquilí del primer pis va descobrir que havien entrat a robar-lo. Nou dies després era la veïna del quart qui patia l'acció dels lladres. Les seves denúncies se sumen a quatre més que els Mossos d'Esquadra investiguen per assalts a domicilis perpetrats en l'últim mes i mig en un entramat de carrers equivalent a una illa de l'Eixample. Des del 17 de desembre fins al 28 de gener, es comptabilitzen sis robatoris en edificis dels carrers Flassaders, Hostal de Sant Antoni i Cirera.

El cap de la comissaria de Ciutat Vella, l'intendent Antoni Antolín, assegura que no s'observa "cap repunt" en l'estadística de robatoris a domicilis, ja que, a tot el districte, es van reduir un 21% respecte al 2006. No obstant, reconeix que sis assalts en un mes i mig en una illa de cases "seria una emergència nacional a Puigcerdà". Els Mossos descarten que es tracti de l'acció d'una banda organitzada i parlen més aviat de lladres "oportunistes". Segons l'intendent Antolín, "són els mateixos que roben al carrer i que quan veuen presència policial es dediquen als pisos".
Pel que fa al modus operandi, els lladres aprofiten les bastides o forcen les portes principals dels edificis per accedir als terrats que comuniquen més d'un immoble. Una altra inquilina d'Hostal de Sant Antoni, a qui van robar el juny passat, explica que l'endemà que entressin al primer pis, el 14 de gener, va haver de cridar els Mossos, ja que va veure dos sospitosos al seu replà. Quan van detectar la presència policial, ells van fugir pel carrer i dos còmplices van escapar pel terrat.

Els delinqüents, però, van tornar al mateix edifici el dia 23 i van destrossar la porta del quart. "Es van endur l'ordinador portàtil i una càmera digital", detalla la víctima. El mateix botí que la setmana abans van sostreure a l'altre veí.

La cadena de robatoris de pisos no s'ha traduït en una alarma ciutadana però sí és veritat que els veïns de la zona estan preocupats. Així s'entenen les diverses queixes que han recollit entitats com la Coordinadora de Veïns del Casc Antic i la Plataforma de la Ribera.

Emili Cota, de la Plataforma de la Ribera, afirma que "no hi ha sensació de neguit" però sí "preocupació per l'acció dels lladres en una zona concreta". És el cas del carrer Flassaders, amb tres assalts en l'interval d'un mes. Unes veïnes expliquen que "es parla d'un banda que passa d'un pis a un altre per les teulades".

Els comerciants de la plaça Jaume Sabartés comenten que els lladres "són gent que sap molt bé on van a robar perquè ho fan de dia i no troben mai ningú". Això no és sempre així perquè fa una setmana una jove estrangera va sorprendre els delinqüents en acció al seu pis del carrer Corretger. Veïns i comerciants també sospiten que els lladres són alguns dels joves que seuen en els bancs de la plaça "per fer vigilàncies".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.