Societat

L'alcalde de la Sentiu de Sió demana a la Generalitat que millori el traçat on va haver-hi l'accident

L'alcalde de la Sentiu de Sió (Noguera), Marcel·lí Guilleumet, ha demanat avui a la Generalitat de Catalunya que millori el traçat del tram de la carretera C-13 on ahir es va produir l'accident d'un autobús que va caure des d'un pont i va causar la mort de tres dels seus ocupants i ferides a altres tretze més.

L'alcalde ha assegurat que es tracta d'un tram perillós, ja que -tot i que està ben senyalitzat i la velocitat està limitada a 70 quilòmetres hora- "hi ha dos revolts d'uns noranta graus, molt tancats, que obliguen a conduir atents i amb molta precaució".

Guilleumet ha recordat que a més d'aquest accident i d'un altre similar el maig del 2005 -en què també es va veure implicat un autocar, amb un balanç d'un ferit greu i 14 ferits de diversa consideració- en aquest tram de la C-13 solen registrar-se nombrosos sinistres protagonitzats en la seva majoria per turismes que circulen a excessiva velocitat. "Alguns camions que no han pogut frenar a temps en aquest punt, també han perdut les seves càrregues allà, però fins ara la major part dels danys eren materials i no volem que es produeixin més desgràcies", ha assenyalat l'alcalde.

Guilleumet ha afegit que els veïns de la zona coneixen el perill d'aquest tram i circulen amb precaució, però ha recordat que es tracta d'una via molt utilitzada per conductors forans, que l'escullen per anar a Andorra, ja sigui per anar de compres o per esquiar en la temporada d'hivern. "Els caps de setmana hi ha vegades que aquesta carretera sembla un carrer del trànsit que té i, a més a més, és una zona amb boira, per la qual cosa resulta més perillós", ha afegit el responsable municipal.

Estat dels ferits
El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat avui que continuen ingressats a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida set dels tretze ferits en l'accident.

Segons l'informe mèdic un dels pacients es troba a l'UCI, amb pronòstic greu, quatre ho estan a l'àrea de Traumatologia, amb pronòstic reservat, i dos més a l'àrea de Cirurgia d'aquest centre sanitari de Lleida, també amb pronòstic reservat.

Els Mossos d'Esquadra estan realitzant l'informe per conèixer les causes d'aquest sinistre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona