Societat

Graellada castellera

Jornada Castellera

Els Castellers de Vilafranca van trencar, en el bon sentit, la pau amb la qual el món casteller havia de passar el cap de setmana. Una jornada sense actuacions de pes, que no donaria cap bon titular. Una situació d’aparent anticicló, amb les colles més grans descansant o d’excursió -com el cas de la Vella, que va visitar Andorra- per afrontar amb les piles ben carregades el tempestuós, excitant i calorós calendari que, a partir d’ara, serà un no parar. Ens espera una mena de “ferragosto” en clau castellera.

S’agraeix, per tant, que en situacions com aquesta aparegui algú disposat a alterar l’ensopiment i a no deixar-nos passar amb peix bullit. Els Castellers de Vilafranca no actuaven des de les Santes (22 de juliol) i el seu cap de colla, Lluís Esclassans, que hauria detectat un excessiu relaxament, va decidir mobilitzar la tropa. Solució: es prepara una graellada de carn i botifarres per parar un tren, es convida a una altra colla per compartir taula i s’improvisa una actuació per mantenir la màquina engreixada. Situació: Els jardins de Cal Figarot, divendres a última hora de la nit. Resultat: una sèrie amb tres castells de categoria, començant per una torre de 8 prova de la de 9 amb manilles que –atenció- els verds podrien dur a la Bisbal del Penedès, un 3 de 9 amb folre amb moments de suspens a la baixada i una “denominació d’origen” en forma de 4 de 8 amb l’agulla. Conclusions: el pis dels quarts de tres grinyola, el cinc –que es volia tirar- es va quedar finalment a la recambra i el 3 de 8 amb l’agulla, que havia de ser la novetat de la nit, encara no està a punt.

Els Pallaresos
De la resta de la jornada pròpiament de cap de setmana, cal destacar el 3 de 8 que els Xiquets de Tarragona han descarregat diumenge al migdia a la plaça de la Vila de la localitat tarragonina dels Pallaresos, on també hi eren els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo, que van tenir en el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla els seus millors castells.

D’altra banda, dissabte la Colla Vella va actuar al comú d’Andorra la Vella –en el marc de la festa major– on no hi va anar solament a fer turisme ja que entre la sèrie de castells que hi va aixecar hi havia un 3 de 8 i un 2 de 7. Els Castellers de Lleida, al seu torn, van anar una mica més amunt, convidats a participar en el XX Aplec de la Sardana que es celebrar a la ciutat alemanya de Frankfurt del Main (al “land” de Hesse). Els de la Terra Ferma van aixecar castells de set pisos en les dues actuacions que hi van fer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins