Societat

Absolen el jove menorquí que va parlar en català als agents d'una comissaria de Maó

Eduard Coll, el jove menorquí acusat d'una falta de desobediència lleu a l'autoritat per haver parlat en català als agents d'una comissaria de Maó, ha estat absolt durant el judici de faltes. Coll, però, assegura no sentir-se "content" amb la resolució del cas i anuncia que està tramitant una denúncia contra els policies.
El matí ha començat malament per Eduard Coll quan el seu advocat no ha pogut arribar a l'illa perquè l'avió no s'ha enlairat de l'aeroport de Palma. El jutge del cas, però, no ha volgut ajornar la vista, decisió que, segons Coll, "ja marcava cap a on s'encaminava el judici". I és que el jutge no ha volgut en cap moment parlar de l'ús del català a la comissaria i s'ha centrat en "l'actitud xulesca i desafiant" que, segons els agents, va tenir Coll el dia que va visitar la comissaria.

Durant el judici, els policies han declarat acusant Coll d'insultar-los, cridar fort i gesticular de forma violenta. Coll s'ha defensat assegurant que "gesticular no és cap desobediència i que parlar fort no té res a veure amb tenir una actitud xulesca". També s'ha defensat dient que si els policies no entenien el català tampoc podien entendre els insults.

Mostres de suport
Al final, el jutge l'ha absolt (a ell i a la seva mare, acusada també de desobediència lleu), tot i que Coll considera que la decisió l'ha pres "per evitar problemes", ja que fora de la sala hi havia una cinquantena de persones donant-li suport, a més de la presència de diversos mitjans de comunicació.

Ara, Eduard Coll estudia tramitar una denúncia contra els policies per "la vulneració dels drets lingüístics", ja que "ells m'han posat una denúncia i jo també vull defensar el meu dret a parlar en català". A més, Coll, que reivindica el dret del ciutadà a defensar els seus drets, lamenta que els policies hagin sortit indemnes del cas mentre ell ha tingut nombroses despeses per sufragar l'advocat i els viatges que ha hagut de fer a Maó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella