Societat

societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

L’Ajuntament de Girona vol tancar la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’, el centre dedicat al 3D i a les tecnologies emergents, vuit anys després que fes aigües. Segons informa l’ACN, el ple votarà rescindir el conveni que es va subscriure amb el Parc Científic i Tecnològic de la UdG el 2011 i demanarà que li entregui aquell material que va comprar el consistori i que encara custodia. Això després que un informe no vegi “negligent” que part dels equips –com tauletes o ulleres de realitat augmentada– es perdessin. Perquè com recull l’escrit, fa temps que tot el material va quedar “amortitzat i obsolet” i el seu valor “és zero”. Ara la intenció és estudiar si els equips 3D que encara es guarden poden tenir usos educatius o destinar-se a centres cívics.

El Clúster TIC Media, més conegut com el ‘Bloom’, es va vendre com un projecte que havia de convertir Girona en referent del 3D i les tecnologies emergents. L’any 2011, l’Ajuntament de Girona i el Parc Científic van signar el conveni que el feia néixer. L’acord establia que el nou centre tindria la seu a l’edifici Narcís Monturiol, i que el parc s’encarregaria de gestionar-lo i custodiar-ne els equips.

El ‘Bloom’ va suposar una inversió d’1,8 milions d’euros, la meitat dels quals van procedir d’una subvenció europea a través dels fons Feder. Uns diners que van servir perquè el consistori comprés el material 3D per equipar-ne els espais.

El centre es va inaugurar a finals de juny del 2012, però va fer aigües quatre anys després sense pena ni glòria (quan el complex es trobava immers en ple concurs de creditors). El tancament del ‘Bloom’, però, ha portat cua durant els dos últims mandats. Perquè l’oposició recelava del paper que l’Ajuntament havia tingut amb el projecte i, a més, part del material 3D es va perdre (com ara micròfons, projectors, càmeres digitals, consoles o ulleres de realitat augmentada).

L’afer va derivar en diversos informes, que analitzaven si els equips s’havien inventariat com pertocava i quin era el seu valor.

A l’hora de rescindir el conveni amb el Parc Científic, l’Ajuntament s’empara en diferents informes. N’hi ha de l’escola universitària ERAM, del secretari municipal i del cap d’àrea de Promoció Econòmica.

En declaracions a ACN, fonts municipals subratllen que “ordenar i tancar la carpeta del ‘Bloom’ era una tasca imprescindible que calia fer”. “La resolució de mutu acord del conveni entre l’Ajuntament, la UdG i el Parc Científic i Tecnològic és una bona notícia, i suposa un nou inici que permetrà recuperar material que fins ara havia estat inutilitzat i donar-li una sortida educativa o formativa”, hi afegeixen.

Per la seva banda, la UdG també valora positivament la resolució del conveni. “És un pas important que garanteix alliberar un espai, fins ara ocupat per les infraestructures del projecte ‘Bloom’, que es podrà destinar a d’altres iniciatives ara que el Parc de Recerca i Innovació ha pres un nou rumb”, diuen fonts de la universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona