Societat

gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

Dues escoles de cuina –l’Escola d’Hostaleria d’Osona, de Tona, i l’Escola d’Hostaleria del Pallars, de Sort– s’han incorporat per primer cop al col·lectiu Slow Food Catalunya. Els dos centres formatius han estat acceptats a l’Slow Food, igual que el menjador escolar l’Escola Tiziana, de Tiana, al Maresme, i cinc restaurants: el Marghe 1889, pizzeria gurmet que té locals a Terrassa, Girona i Lloret de Mar; el Deltaic, de la Cava-Deltebre; el Cúmul, de Montblanc; Les Nenes Bar, de Canet de Mar, i Yumyum, de Sant Esteve del Monestir, al Rosselló.

En un acte fet aquest dilluns a Sant Sadurní d’Anoia, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda i presidit pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, es van entregar les plaques als nous membres del col·lectiu. “La incorporació al segell de dues escoles d’hostaleria és una gran novetat i representa un gran pas, ja que reconeix el treball fet per aquestes cuines on es forma els joves que en el futur poden marcar la cuina professional catalana”, manté el col·lectiu. Slow Food Catalunya està format per 53 restaurants, dues escoles de cuina i 25 menjadors escolars; el darrer a incorporar-s’hi ha estat el de l’escola de Tiana. En la trobada d’aquesta setmana, aquesta associació ecogastronòmica –que no té ànim de lucre i que va néixer per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos de proximitat a Itàlia el 1989 i actualment ja és a 122 països– ha anunciat l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya, que sortirà publicada al mes de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La sequera afecta 66.500 hectàrees de boscos, el doble que les del 2022

BRUNYOLA
enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona

Els Mossos van suspendre un any un agent per col·laborar amb Vox

GIRONA

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL

Més recursos a les ADF del Vallès pel risc d’incendis provocats per la sequera

Terrassa
enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou